D’Hoore en Kopecky ontgoocheld na olympische ploegkoers: “Hier kwamen we niet voor”
De bewuste fout bij de aflossing - foto: Cor Vos
vrijdag 6 augustus 2021 om 15:30

D’Hoore en Kopecky ontgoocheld na olympische ploegkoers: “Hier kwamen we niet voor”

De teleurstelling bij Jolien D’Hoore en Lotte Kopecky was groot na afloop van de ploegkoers op de Olympische Spelen in Tokio 2021. Beide rensters kwamen in de beginfase ten val en reden mede daardoor achter de feiten aan. “Nadien maken we in de aflossing nog een fout (hoofdfoto, red.) en was onze koers gedaan”, stamelt Kopecky bij Sporza.

De dames reden op een kleinere versnelling dan hun concurrentes, waardoor ze het sowieso al lastig hadden in de beginfase. “We rijden dan mee in de vlucht in het tweede deel, dat was perfect. Als we daar een ronde namen op het peloton, deden we mee voor brons. In dat groepje zaten ook de Denen en die zijn nog tweede geworden. Met een ronde extra stonden we op 22 punten, de derde plek had uiteindelijk maar 26 punten. Maar in de aflossing maken we een fout en was onze koers gedaan. We hadden er veel meer van verwacht. Ik ben vooral ontgoocheld, want we kamen niet naar hier voor een tiende plaats.”

Ook D’Hoore stak haar teleurstelling niet onder stoelen of banken. Aan het einde van het seizoen zet zij een punt achter haar carrière. “Dit komt redelijk hard binnen. We hebben in het begin onze weg moeten zoeken, maar we hebben die eigenlijk nooit gevonden. Zeker met die valpartij van Kopecky en van mij. Dat is een goede samenvatting van onze koers. Dan is dit teleurstellend. Soms gaat het heel goed en ontwijk je elke valpartij, vandaag zaten we gewoon midden in de chaos en liep het niet. De ontgoocheling primeert, dit is niet waar ik zo hard voor gewerkt heb. Ik had vandaag op veel meer gehoopt, maar het is er niet uitgekomen.”

De val in de beginfase, veroorzaakt door een Australische waarbij ook de Nederlandse Kirsten Wild viel – foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.