Dimension Data over Meintjes: “Zijn voorbereiding was te ambitieus”
foto: Dimension Data
zondag 10 februari 2019 om 09:01

Dimension Data over Meintjes: “Zijn voorbereiding was te ambitieus”

Als een verloren zoon werd hij eind 2017 teruggehaald: Louis Meintjes moest hét uithangbord worden van Dimension Data in de grote rondes. De frêle klimmer kende echter een dramatisch seizoen. Zijn Zuid-Afrikaanse werkgever geeft nu toe dat er fouten zijn gemaakt. “Zijn voorbereiding was té ambitieus”, zo vertelt directeur Rolf Aldag in gesprek met Cyclingnews.

Een negende plaats in de Ronde van Burgos: dat was de hoogste eindklassering van Louis Meintjes in 2018. De Zuid-Afrikaanse klimmer haalde op geen moment zijn (gebruikelijke) niveau. Zowel in de Giro d’Italia (opgave) als de Vuelta a España (58e) stelde hij zwaar teleur. Zeker voor iemand die al top-10 reed in de Tour de France én de Vuelta.

De 50-jarige Aldag legt de vinger op de zere plek. “Ik denk dat zijn voorbereiding té ambitieus was”, aldus de oud-renner van Telekom. “Louis heeft een enorm positieve instelling, hij wil alles twintig procent beter doen. Hij hoopte dat dit zou leiden tot een podiumplaats in een grote ronde.”

“We gaven Louis geen tijd om te herstellen”
Volgens de Duitser werd er echter te veel gevraagd van de Zuid-Afrikaan. “Het werd allemaal té extreem. Hij had rustiger moeten beginnen. Dat is niet alleen de schuld van Louis, maar ook van het team. Zo reed hij direct na een hoogtestage Algarve, Tirreno én Catalonië, om vervolgens weer een hoogtestage in te lassen.”

“We gaven hem kortom geen tijd om te herstellen. Na zijn tweede hoogtestage ging hij meteen door naar de Tour of the Alps, om daarna nog enkele Giroritten te verkennen. Het was gewoon te veel, te ambitieus”, steekt Aldag de hand in eigen boezem.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.