Docureeks DNA Nys terug op televisie

woensdag 15 januari 2020 om 10:31
Docureeks DNA Nys terug op televisie

foto: Cor Vos

Thibau Nys had zijn eerste Belgische crosstitel niet beter kunnen plannen. Amper vier dagen na zijn winnende race in Antwerpen staat zijn sportieve doorbraak namelijk centraal in de aftrap van het derde seizoen van DNA Nys, de documentairereeks rond de bekende wielerfamilie.

Na het succes van de eerste twee seizoenen werd medio 2019 al bekend dat er een derde reeks zou komen, die in het teken staat van Thibau’s sportieve doorbraak. Als tweedejaars junior werd veel van hem verwacht, waarna hij gevolgd werd tijdens zijn sportieve uitdagingen. Ook biedt de docureeks een inkijkje in het privéleven van Thibau en zijn vader Sven. Zo trokken ze met elkaar naar de bergen om op de mountainbike de limieten op te zoeken.

De betrokken regisseur Jan Vandermotte maakt het nieuwe seizoen niet meer mee. In de vorige herfst overleed de Belg aan de gevolgen van kanker. Thibau Nys droeg zijn overwinning in de juniorencross van Gieten aan hem op. “Hij stond de laatste jaren dicht bij ons, elke week kwam hij wel over de vloer”, vertelde Nys eerder voor de camera van WielerFlits. “Een geweldige man met een geweldige passie voor de koers. Ik heb veel mooie herinneringen aan hem.”

DNA Nys is vanavond te zien op één vanaf 21.25 uur.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.