Dries De Pooter duikt heel even het veld in: “Aan den lijve ondervinden hoe verschrikkelijk hard er gereden wordt”
foto: Cor Vos
zaterdag 23 december 2023 om 07:48

Dries De Pooter duikt heel even het veld in: “Aan den lijve ondervinden hoe verschrikkelijk hard er gereden wordt”

Interview Dries De Pooter was een van de verrassende namen op de startlijst van de Exact Cross in Mol. De 21-jarige wegrenner stapte voor het eerst in een competitieve cross op de vedritfiets. “Ik heb van heel veel mensen berichten gekregen dat ze verbaasd waren dat ik hier start”, vertelde De Pooter voor de start aan WielerFlits.

“Ik kwam hier vorig jaar kijken naar de cross en zag een aantal leeftijdsgenoten van mij rondrijden. Toen stond ik daar met het gevoel van ‘als ik hier toch elk jaar kom kijken, kan ik ook zelf gewoon meedoen’. Ik wilde eens aan den lijve ondervinden hoe verschrikkelijk hard die mannen rijden. Het is een leuke uitdaging, maar het blijft normaal wel bij een eenmalige uitstap.”

De Pooter kent de wegen in en rond Mol bijzonder goed, wat ook meegespeeld heeft in zijn keuze. “Ik ben afkomstig uit Geel, dus dat is vlakbij. Dan is het niet te veel logistiek gedoe, ik kan gewoon makkelijk naar hier komen. Verder ken ik het parcours ook heel goed, wat het extra leuk maakt. Deze wegen rond het Zilvermeer zitten in mijn vaste trainingsroute.”

Tips van Thijs Aerts
“Ik vind het sowieso leuk om te doen, maar ik denk ook dat het een heel goede trainingsprikkel is. Dat sowieso. Het is ook winter en in België is het vaak zo slecht weer, dus dan is het niet altijd makkelijk om jezelf te motiveren om vier uur in de regen te gaan trainen. Dit is dan het perfecte alternatief, misschien beter zelfs.”

De jonge Belg rijdt op de weg bij Intermarché-Circus-Wanty, dus kon hij tips vragen bij zijn collega’s van Circus-ReUz-Technord. “Ik heb heel veel berichtjes gekregen van mensen die verbaasd waren dat ik ging starten in Mol. Uiteraard heb ik ook Bart (Wellens, red.) gehoord. En van sommige crossers, zoals Thijs Aerts, kreeg ik vanochtend nog tips. Dus ik word in ieder geval goed gesteund”, lacht De Pooter.

“Ik denk dat iedereen het wel eens interessant vindt om te zien hoe iemand het gaat doen die totaal niet voorbereid is. Ik ben zelf vooral bezig met het aantal rondes dat ik ga kunnen rijden voordat Mathieu of Wout me gaat inhalen.” De Pooter wist op voorhand dus al dat het quasi onmogelijk ging zijn om de cross uit te rijden. Uiteindelijk eindigde hij als 45ste.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.