Dries Hollanders voegt zich bij Alpecin-Fenix

Dries Hollanders voegt zich bij Alpecin-Fenix

Dries Hollanders (links) aan het werk - foto: Cor Vos

donderdag 25 november 2021 om 15:18

Dries Hollanders wordt ploegleider bij de opleidingsploeg van Alpecin-Fenix. Dat vertellen meerdere bronnen aan WielerFlits. De 35-jarige ex-renner uit Heusden-Zolder zal zich bij het Belgische ProTeam voornamelijk ontfermen over het wegprogramma, in ondersteuning van Kris Wouters.

Als renner kwam Hollanders alleen uit op Continental-niveau. In 2011 reed hij voor An Post uit Ierland, waar hij in datzelfde jaar een stagecontract verdiende bij Veranda’s Willems-Accent op ProContinental-niveau. Die stap kon hij echter niet maken en vanaf 2012 reed hij vijf seizoenen lang bij Metec-TKH uit Nederland. Hij werd in 2013 tweede in de Beverbeek Classic (UCI 1.2) en een jaar later zegevierde hij in het bergklassement van de Ster ZLM Toer (UCI 2.1).

Na zijn actieve carrière kwam Hollanders als ploegleider terecht bij het Nederlandse SEG Racing Academy, waar hij de nodige ervaring in een opleidingsteam opdeed. De Nederlandse Continental-formatie houdt aan het einde van dit jaar op te bestaan.

De meeste bekende namen van Alpecin-Fenix Development van afgelopen jaar waren die van de ervaren Guillaume Van Keirsbulck, mountainbiker Samuel Gaze en de talentvolle crossers Antoine Benoist, Mees Hendrikx, Loris Rouiller en Niels Vandeputte.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.