Dries Van Gestel twee jaar langer bij TotalEnergies
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 4 augustus 2022 om 14:09

Dries Van Gestel twee jaar langer bij TotalEnergies

Het hing al even in de lucht, maar Dries Van Gestel heeft nu ook daadwerkelijk zijn aflopende contract bij TotalEnergies met twee jaar verlengd. De 27-jarige renner is momenteel bezig aan zijn derde seizoen in dienst van de Franse formatie en wist zichzelf in het voorjaar meerdere malen in de kijker te rijden.

Van Gestel begon zijn carrière bij Sport Vlaanderen-Baloise en maakte na vier seizoenen de overstap naar het Franse TotalEnergies. Dit seizoen was hij een van de uitblinkers van de ploeg in het (Vlaamse) voorjaar. Van Gestel werd zesde in Kuurne-Brussel-Kuurne, zevende in Le Samyn en deed in Gent-Wevelgem zelfs een gooi naar de overwinning: hij moest echter zijn meerdere erkennen in Biniam Girmay en Christophe Laporte.

Winnen deed Van Gestel wel op Nederlandse bodem. In de Ronde van Drenthe reed hij in de slotfase weg uit een sterke kopgroep en bleef vervolgens uit de greep van de eerste achtervolgers Barnabás Peák en Hugo Hofstetter. De laatste maanden is het wat stiller rond Van Gestel, al werd hij eind juni op het BK wielrennen in Middelkerke nog wel achtste in de wegwedstrijd.

TotalEnergies is zeer tevreden over het functioneren van Van Gestel, die de komende twee seizoenen dus ook zal uitkomen in Franse dienst. De formatie van teammanager Jean-René Bernaudeau wist eerder deze week al sterkhouder Anthony Turgis langer aan zich te binden en haalde met de Franse sprinter Jason Tesson een nieuwe kracht aan boord.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.