Dubbelslag voor Simon Yates in koninginnenrit Parijs-Nice
foto: Sirotti
zaterdag 10 maart 2018 om 15:09

Dubbelslag voor Simon Yates in koninginnenrit Parijs-Nice

In de sneeuw van het skioord Valdeblore La Colmiane heeft Simon Yates een dubbelslag geslagen in de koninginnenrit van Parijs-Nice na uitstekend voorbereidend werk van zijn ploeg Mitchelton-Scott. Voor Luis León Sánchez ging het op de slotklim te hard; hij viel weg uit het klassement.

Slecht weer weerhoudt zes renners er niet van om op pad te gaan
De koers naar de zon loopt bijna op zijn einde, maar de overgebleven renners vertrokken met een mistig en regenachtig vooruitzicht om 10:05 om de koninginnenrit van Parijs-Nice te bedwingen met aankomst bovenop het skioord Valdeblore La Colmiane. Dit weerhield acht renners er niet van om vroeg in de etappe op avontuur te gaan. Acht sterke renners, Rory Sutherland (UAE), Tony Gallopin (AG2R La Mondiale), Alessandro De Marchi, Nicholas Roche (BMC), Jarlinson Pantano (Trek-Segafredo), Thomas De Gendt (Lotto Soudal), Amaël Moinard (Fortuneo-Samsic) en Jesus Herrada (Cofidis), vormden de vlucht van de dag. Zij kregen maximaal drieënhalve minuut van het peloton, waar Mitchelton-Scott, Bahrain Merida en Astana op kop reden met het oog op de ritwinst en het klassement.

In de afdaling van de Col Saint-Raphael ontstonden er een aantal breuken in het peloton met als gevolg dat Tim Wellens, de nummer vijf van het klassement in de achtervolging moest. Het gat werd groter dan een halve minuut op een gas gevend peloton, maar de Belg in vorm wist terug te keren in het peloton, ruim voor het begin van de slotklim, waar de kopgroep met een kleine minuut voorsprong aan begon. De voorsprong van de kopgroep verdween bij het oprijden van de beklimming naar het skioord echter als sneeuw voor de zon en met nog twaalf kilometer was het Herrada die als laatste werd ingerekend.

Luis León Sánchez zakt door het ijs, Simon Yates de allersterkste
Astana reed hard op kop om de kopman Sánchez te behoeden voor aanvallen van de concurrenten, maar toen Mitchelton-Scott overnam met nog zes kilometer gaan, was het direct afgelopen voor de Spanjaard die dit jaar zo goed in vorm is. Mitchelton-Scott zorgde ervoor dat Sánchez direct een halve minuut verloor en vervolgens plaatste Simon Yates een anval. De Brit kreeg Jon Izagirre met zich mee, maar het groepje der favorieten hield de twee in het zicht. Dylan Teuns ging in de tegenaanval met nog twee kilometer te gaan en het groepje der favorieten viel uiteen. Bij Yates, die ondertussen wegreed bij Izagirre, kwam Teuns niet meer, waardoor Yates met zijn overwinning een optie nam op de eindzege in la course au soleil.

RIDE Magazine
32 Reacties
Sorteer op:
10 maart 2018 19:39
Robert en Bauke lekker bijgekletst vandaag.
10 maart 2018 19:43
Jammer dat de andere Yates hier niet rijdt, had je een leuke top 4 gehad.
10 maart 2018 19:51
@grootverzet
Ik ben het helemaal niet met je eens. Deze koersen zijn juist mooi omdat ze zo vroeg in het jaar vallen. Het levert vaal spektakel op.
Op het podium van Parijs-Nice staan bovendien nagenoeg altijd drie uitstekende renners. Het kan nu eenmaal niet altijd zo zijn dat Froome op het podium staat.
10 maart 2018 21:56
@grootverzet +1. Precies dat
10 maart 2018 23:07
Teuns indrukwekkend. Wat een megatalent!
10 maart 2018 23:19
@titaantje

Teuns is 26 he.. Goed was die wel zeker.
11 maart 2018 00:15
Ik dacht dat Adam boven Simon zou gaan uitstijgen in het Rondewerk. We kunnen nu wel stellen dat de Yates-brothers naast de Columbianen de grootste bedreiging gaan vormen voor de GTs. Hun TT lijkt er op de verbeteren. Al had dit hier in PN vooral te maken met het klimmetje in de start dat de benen afsneed. Afin dikke aanvallers dus great!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.