Dumoulin en Kelderman delen kopmanschap in UAE Tour

maandag 18 februari 2019 om 15:44
Dumoulin en Kelderman delen kopmanschap in UAE Tour

Team Sunweb gaat met twee kopmannen naar de UAE Tour. De Duitse WorldTour-ploeg schuift Tom Dumoulin en Wilco Kelderman naar voren als troeven voor het eindklassement in de Verenigde Arabische Emiraten. Max Walscheid is de sprinter van dienst.

“De nieuwe UAE Tour heeft een paar veelbelovende etappes en een paar klassieke etappes, die we al eerder gezien hebben”, legt Team Sunweb-ploegleider Aike Visbeek uit. “Bijvoorbeeld de aankomsten bergop op Hatta Dam en de Jebel Hafeet. Ons grote doel is het algemeen klassement, waar we met Wilco en Tom twee leiders hebben.”

Daarnaast mikt Team Sunweb op sprintsucces met de Duitser Walscheid in de drie sprintetappes. “We brengen ook een nieuwe lead-out-trein met Cees Bol en wegkapitein Nikias Arndt. We gaan voor een solide resultaat in de openingsploegentijdrit. Met Robert Power en Bol hebben we twee debutanten in deze discipline”, aldus Visbeek. “Robert rijdt hier zijn eerste wedstrijd. Cees heeft al een goed debuut gemaakt in Australië, waar hij indruk op ons heeft gemaakt met een paar verbluffende prestaties.”

De UAE Tour (2.UWT) begint op 24 februari en duurt tot en met 2 maart.

Selectie Team Sunweb voor de UAE Tour (24 februari-2 maart)
flag-de Nikias Arndt
flag-nl Cees Bol
flag-nl Tom Dumoulin
flag-us Chad Haga
flag-nl Wilco Kelderman
flag-au Robert Power
flag-de Max Walscheid

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.