Dumoulin teleurgesteld na pech in tijdrit: “Ik voelde me goed”
foto: LaPresse
zaterdag 24 februari 2018 om 16:11

Dumoulin teleurgesteld na pech in tijdrit: “Ik voelde me goed”

Tom Dumoulin kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn debuut in de regenboogtrui. De Limburger kende materiaalpech in de tijdrit in de Abu Dhabi Tour, waardoor hij een halve minuut verloor op klassementsleider en ritwinnaar Rohan Dennis: “Natuurlijk ben ik teleurgesteld, want ik voelde me goed.” Dit vertelt de renner van Sunweb op de website van zijn ploeg.

“Ik had de snelste tussentijd, voelde me erg goed en had nog iets over. Ik wist dat er geen kansen meer op een goed resultaat waren na de fietswissel. Morgen gaat het moeilijk worden om een verschil te maken, maar ik sta er nog steeds en zal alles geven,” aldus een balende Dumoulin, die een goed klassement nog niet uit zijn hoofd heeft gezet.

Morgen staat de koninginnenrit in de Abu Dhabi Tour op het programma. Het peloton finisht op de Jabel Hafeet, een klim van 10,8 kilometer met een gemiddeld stijgingpercentage van 6,6%. Dumoulin ziet zichzelf terug op een negende plek in het klassement, op 31 seconden van leider Dennis. Ook Wilco Kelderman staat er met een vijfde plek op zestien seconden nog goed voor.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
24 februari 2018 17:40
https://www.youtube.com/watch?v=TBtOy0uYLGE

Om te reageren moet je ingelogd zijn.