Chris Froome, Dylan Groenewegen, Team Ineos, Patrick Van Gansen, Hubert Dupont

vrijdag 28 juni 2019 om 18:45
Chris Froome, Dylan Groenewegen, Team Ineos, Patrick Van Gansen, Hubert Dupont

foto: Cor Vos

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag over Dylan Groenewegen die zijn vader een camper cadeau deed, de nieuwe CEO van Ineos, Hubert Dupont en het UCI-onderzoek naar Patrick Van Gansen.

Froome dolt met Mollema: “Je kúnt de Vuelta winnen in bed”

Chris Froome kreeg op Twitter de lachers op zijn hand na zijn reactie op een filmpje van Bauke Mollema. Even daarvoor had de Nederlander namelijk bekendgemaakt dat hij deel uitmaakt van de Tourselectie van Trek-Segafredo. “Joop Zoetemelk zei altijd: de Tour win je in bed. Dus hier ben ik: aan het relaxen en de Tour de France aan het voorbereiden in bed.”

Daarop reageerde Froome met een knipoog: “Nou, blijkbaar is het in ieder geval waar dat je de Vuelta kunt winnen in bed!” Onlangs werd Juan José Cobo namelijk geschrapt als eindwinnaar van de Vuelta a España 2011 vanwege dopinggebruik, waardoor Froome, die momenteel herstelt van zijn zware val in de Dauphiné, als runner-up mogelijk wordt uitgeroepen tot nieuwe winnaar.

Mollema kon de reactie van Froome wel waardeerde en reageerde met een lachende smiley.


Groenewegen laat droom vader in vervulling gaan

De vader van Dylan Groenewegen koestert al langere tijd de wens om met een camper de hele Tour de France te volgen, zodat hij niets hoeft te missen van de prestaties van zijn rappe zoon. Vandaag bracht Dylan zelf die droom een stukje dichterbij: de sprinter heeft namelijk een camper voor zijn vader gekocht zodat die door Frankrijk kan gaan toeren. Bon voyage!


Team Ineos stelt Fran Millar aan als nieuwe CEO

Team Ineos heeft Fran Millar aangesteld als de nieuwe CEO. Millar is al tien jaar betrokken bij de ploeg en promoveerde vanuit haar vorige functie als directeur bedrijfsvoering. Sinds Team Sky overging in Team Ineos heeft de ploeg haar organisatiestructuur herzien en daarbij is de nieuwe functie van CEO gecreëerd.

“Fran is vanaf het begin werkzaam bij de ploeg. Sindsdien vertolkt ze een sleutelrol in onze successen en deed ze veel ervaring op in alle delen van het team. Ze is de juiste persoon om deze nieuwe functie op zich te nemen”, aldus Dave Brailsford, die aanblijft als ploegbaas en hoofdverantwoordelijke.


UCI doet onderzoek naar ploegmanager Van Gansen

De ethische commissie van de UCI is een onderzoek gestart naar Patrick Van Gansen, manager van vrouwenploeg Health Mate-Cyclelive. Dat meldt de wielerfederatie in een perscommuniqué. Onderzocht wordt of de ploegbaas de ethische code van de UCI heeft overtreden. Van Gansen werd onlangs door meerdere oud-rensters van zijn team beticht van ongewenst gedrag en slechte behandeling. De manager ontkent met klem de aantijgingen en zegt onschuldig te zijn.


Hubert Dupont kapt ermee na de Giro d’Italia 2020

Na de Giro d’Italia van 2020 vindt Hubert Dupont het welletjes. Als het aan de Fransman (38) van AG2R La Mondiale wordt zijn dertiende deelname aan de Italiaanse rittenkoers zijn laatste in zijn profcarrière, zei hij tegen DirectVelo. “Mijn idee is om te stoppen na de Giro 2020”, aldus Dupont, die liefst 23 keer aan het vertrek stond van een grote ronde. Daarmee is hij samen met Sylvain Chavanel de Franse recordhouder.

“Dat kan een mooi record zijn om te breken. Maar mijn wens is tevens dat het einde van mijn loopbaan iets voorstelt. Het zou mooi en symbolisch tegelijk zijn om te stoppen met de Giro d’Italia. Ik heb het de ploeg gevraagd, we zullen zien of zij het accepteren.” In 2005 debuteerde Dupont in het profpeloton bij R.A.G.T. Semences om een jaar later over te stappen naar AG2R Prévoyance, waar hij inmiddels aan zijn veertiende seizoen bezig is.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.