Dylan Groenewegen toe aan rust en stapt uit BinckBank Tour

vrijdag 16 augustus 2019 om 17:30
Dylan Groenewegen toe aan rust en stapt uit BinckBank Tour

foto: Cor Vos

Dylan Groenewegen stapt uit BinckBank Tour. De sprinter van Jumbo-Visma is toe aan rust en gaat niet meer van start in de laatste twee etappes.

Groenewegen slaagde er deze week niet in om een ritzege te behalen in de WorldTour-koers door Nederland en België. In de sprintritten was hij niet opgewassen tegen de Ier Sam Bennett en de Colombiaan Álvaro Hodeg.

Na drie ritzeges op rij voor Bennett kwam de 26-jarige renner vandaag tekort in de door Hodeg gewonnen rit. Groenewegen moest genoegen nemen met een zevende plek. “Na een aantal intensieve weken, waaronder de Tour de France, gaat Dylan naar Spanje om uit te rusten en zich voor te bereiden op de slotfase van het seizoen”, meldt Jumbo-Visma in een tweet.

Wat het wedstrijdprogramma wordt voor Groenewegen, die wel een rit wist te winnen in de Tour de France, is momenteel nog niet duidelijk. Eerder werd wel al bekend dat hij niet van start gaat in de Ronde van Spanje. De BinckBank Tour gaat zaterdag verder met een korte tijdrit (8,4 kilometer) in Den Haag. De BinckBank Tour eindigt zondag op de Muur van Geraardsbergen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.