Een-tweetje Lotto Soudal in PostNord Danmark Rundt: Benoot blijft sprintende De Buyst voor

Een-tweetje Lotto Soudal in PostNord Danmark Rundt: Benoot blijft sprintende De Buyst voor

foto: Cor Vos

woensdag 21 augustus 2019 om 17:19

Grote glimlachen op het gezicht bij Lotto Soudal na de eerste etappe in de PostNord Danmark Rundt: in Silkeborg kwam Tiesj Benoot na een late uitvalspoging als eerste over de meet voor zijn ploeggenoot De Buyst, die de sprint van het peloton won.


De PostNord Danmark Rundt ging woensdag van start met een 170 kilometer lange etappe van en naar Silkeborg. De aanwezige sprinters leken zich in deze eerste etappe op te kunnen maken voor een eerste krachtsmeting.

Sprintersploegen controleren de vlucht
Toen Paolo Simion, Mads Rahbek, Aksel Skot-Hansen, Andreas Vangstad, Jonathan Brown, Sasha Weemaes, Joao Rodrigues vroeg in de wedstrijd wegreden, posteerden de sprintersploegen een aantal coureurs op kop om deze vrucht te controleren.

Nieuwe vluchters melden zich
De voorsprong van vier minuten verdween vervolgens als sneeuw voor de zon. Sterker nog, met nog 45 kilometer te gaan werden de zeven coureurs weer ingerekend op een gravelstrook, waarna een aantal nieuwe coureurs zich vooraan in de koers meldden. Elmar Reinders hield de eer van Roompot-Charles hoog, terwijl ook Jonas Abrahamsen, Torstein Traen en Andreas Hyldgaard wegreden.

Corendon-Circus en Jumbo-Visma tonen sprintambities
De vier koplopers reden een voorsprong van veertig seconden bij elkaar, maar zij kregen ook te horen dat Jumbo-Visma- en Corendon-Circus-coureurs zich daarachter leegreden voor hun sprinters (Amund Groendahl Jansen en Tim Merlier). Een hergroepering was onvermijdelijk. Met nog 13 kilometer te gaan werden zij op het voorlaatste klimmetje weer teruggepakt.

Bjerg wordt teruggepakt
Echter, de voorbereidingen op een massasprint begonnen vervolgens nog niet. Mikkel Bjerg reed namelijk weg: de Deen reed in korte tijd een gevaarlijke voorsprong bij elkaar, maar ook de tweevoudig wereldkampioen tijdrijden bij de beloften moest eraan geloven. Op het laatste klimmetje werd hij teruggepakt. Op dat moment waren er nog vier kilometers te rijden.

Chaotische slotkilometers, coureurs vallen in veelvoud aan
Op dit laatste klimmetje werd duidelijk dat het geen gewone massasprint zou worden. Meerdere coureurs probeerden namelijk een massasprint te voorkomen. Onder andere Krists Neilands, Mads Würtz Schmidt, Groendahl Jansen, Jasper de Buyst en Benoot probeerden weg te rijden, maar hun samenwerking stokte snel.

Benoot blijft Thijssen voor
Het peloton leek in de slotkilometer weer de aansluiting te maken, maar Benoot reed op dat moment weg. In de slotmeters kon de Belg vervolgens zijn tweede profzege vieren. Als kers op de taart eindigde zijn ploeggenoot De Buyst vervolgens op de tweede plaats, door de pelotonssprint te winnen voor Amaury Capiot.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.