Eerste Belgische bikepark komt op Hippodroom Kuurne

Eerste Belgische bikepark komt op Hippodroom Kuurne
vrijdag 4 december 2020 om 14:02

Een veilige omgeving om te (leren) fietsen. De roep in België wordt steeds luider. De gemeente Kuurne bijt, in samenwerking met Cycling Vlaanderen de spits af realiseert het eerste Belgische bikepark. De gemeente zal overigens 600.000 euro in het project investeren. Dat werd vandaag bekendgemaakt op een persconferentie.

Veiligheid in het verkeer en veiligheid in de koers. Het zijn pijnpunten waarmee we in ons land steeds meer geconfronteerd worden. “Het stimuleren van gezonde sport in een moderne en veilige omgeving is een van de kernopdrachten van Cycling Vlaanderen”, vertelde Massimo Van Lancker op de persvoorstelling van het Bikepark in Kuurne.

Multifunctioneel
“Wij zijn dan ook ontzettend tevreden met dit project en blij dat de gemeente Kuurne zich mee wil inzetten voor een veiligere fietsinfrastructuur waarop onze jeugdrenners, clubs en recreatieve fietsers zullen kunnen trainen.” De gemeente Kuurne investeert 600.000 euro in het project.

Het bikepark wordt uitgebouwd op het middenplein van de hippodroom in Kuurne, die we ook kennen als startplaats van voorjaarsklassieker Kuurne-Brussel-Kuurne. Zo wordt de hippodroom multifunctioneel.  Naast het paardrijden zal er ook aan fietsen, skeeleren, lopen en triatlon gedaan worden.

Iserbyt en Decroix peter en meter
Van Lancker benadrukte ook het innovatieve karakter. “Onbegrijpelijk dat een wielerland als België nog niet over een bikepark beschikt. Nederland telt tientallen van dergelijke accomodaties. Denk maar aan het Tom Dumoulin Bikepark in Nederlands Limburg. Doel is trouwens om het park uit te rusten met een timingsysteem.”

Het project werd vandaag gelanceerd, de opbouw ervan start in de loop van volgend jaar. Ter gelegenheid van het WK wielrennen in Vlaanderen, hoopt met op de eerste ‘steenlegging’. Ergens in september dus. Bedoeling is dat het park in 2022 officieel de deuren opent. Kuurnenaars Eli Iserbyt en Lieselot Decroix – die laatste is overigens een van de drijvende krachten achter het project – zijn peter en meter van het bikepark.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Har77 4 december 2020 om 15:48

Het eerste belgische bikepark?

Redactie: ms eens even nagaan wat de term bikepark betekent, dan even googelen op ‘bikepark belgie’ en dan concluderen dat deze kop de plank volledig misslaat.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.