EK 2018: Coquard en Laporte kopmannen Franse ploeg, Bouhanni niet geselecteerd
foto: A.S.O. / K.D.
dinsdag 31 juli 2018 om 09:41

EK 2018: Coquard en Laporte kopmannen Franse ploeg, Bouhanni niet geselecteerd

De Franse ploeg speelt sprinters Bryan Coquard (Vital Concept) en Christophe Laporte (Cofidis) uit op de Europese kampioenschappen in Glasgow op 12 augustus. Ook bondscoach Cyrille Guimard stelt de overijverige Nacer Bouhanni niet op. Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale) is de kopman in de tijdrit op 8 augustus.

Laporte reed een verdienstelijke Tour de France. Toen veel sprinters al naar huis waren behaalde hij een tweede plaats in etappe 18. Ook eindigde hij drie keer als vijfde, waarvan de eerste twee keer toen veel echte kanshebbers op de groene trui er nog wel waren. Coquard moest de Tour aan zich voorbij laten gaan, nadat zijn ploeg Vital Concept geen startbewijs kreeg. Eerder dit seizoen was de 26-jarige Fransman de sterkste in de vijfde etappe van de Baloise Belgium Tour naar Tongeren. Ook won Coquard een rit in de Vierdaagse van Duinkerken.

Opnieuw tegenslag dus voor Nacer Bouhanni. Hij wilde graag van start in zowel de Tour als op de EK. Zijn ploegleiders kozen ervoor hem niet op te nemen in de Tourselectie. Bondscoach Guimard zag wel dat de renner van Cofidis de afgelopen maanden vier ritten won, maar desondanks neemt hij Bouhanni niet mee naar Schotland.

Samuel Dumoulin, Hugo Hofstetter, Pierre-Luc Périchon, Damien Touzé, Angelo Tulik en Anthony Turgis mogen de beide kopmannen ondersteunen. Gougeard en Yoann Paillot gaan van start in de tijdrit op 8 augustus.

flag-fr Selectie voor wegwedstrijd EK in Glasgow (12 augustus)
Bryan Coquard (Vital Concept)
Christophe Laporte (Cofidis)
Samuel Dumoulin (AG2R La Mondiale)
Hugo Hofstetter (Cofidis)
Pierre-Luc Périchon (Fortuneo-Samsic)
Damien Touzé (Saint-Michel-Auber 93)
Angelo Tulik (Direct Energie)
Anthony Turgis (Cofidis)

flag-fr Selectie voor tijdrit EK in Glasgow (8 augustus)
Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale)
Yoann Paillot (Saint-Michel-Auber 93)

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
31 juli 2018 09:49
MvdP kan ze allebei hebben.
31 juli 2018 10:19
Ik vind dat hele gedoe omtrent Bouhanni nu wel een beetje sneu en triest worden. Oké, het is misschien niet de prettigste persoon maar wel een goeie sprinter. Heb hem dit jaar volgens mij weinig gekke dingen zien doen dus hij word nu ook wel zwart gemaakt.
31 juli 2018 10:48
Zaai (jaren lang een probleemkind) en gij zult oogsten (als je resultaten minder worden) master-pieter.
31 juli 2018 10:52
Hij wordt in dit bericht toch niet zwart gemaakt? Hij kiest Laporte en Coquard boven Bouhanni, wat op zich niet raar is, dan kan je nog wel een 3e sprinter meenemen maar je wilt ook knechten hebben. Bovendien zou Laporte en Bouhanni ook geen goede combi zijn.
Bouhanni moet gewoon naar een andere ploeg waar hij vertrouwen krijgt en dan kan hij weer gaan presteren.
31 juli 2018 12:25
Geen Alaphillipe?
31 juli 2018 12:45
Vraag me af welk team Bouhanni nog wil? Tenzij hij bereid is om stevig in te boeten...
31 juli 2018 13:16
Als Bouhanni een goede Vuelta rijdt, kan ie misschien een mooie transfer maken. Zou het misschien ook zo kunnen zijn dat Bouhanni zelf het EK niet wil rijden, omdat hij dan alles op de Vuelta zou kunnen zetten?
31 juli 2018 13:18
@TI Reppie, was idd favoriet geweest op dit parcours. Blijkbaar vindt de Franse bond of Alaflip zelf het EK nog niet interessant genoeg.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.