EK 2019: Duitsland rekent op Ackermann, Démare kopman bij de Fransen

zaterdag 3 augustus 2019 om 08:43
EK 2019: Duitsland rekent op Ackermann, Démare kopman bij de Fransen

foto: Cor Vos

De Duitse wielerbond (BDR) heeft zijn volledige selectie bekendgemaakt voor het EK wielrennen in Alkmaar. De Duitsers hopen op sprintsucces met Pascal Ackermann, de absolute kopman binnen de ploeg. De Franse bondscoach Thomas Voeckler rekent dan weer op Arnaud Démare.

De 25-jarige Ackermann mocht dit seizoen al vaak het zegegebaar maken. Zo won hij twee etappes in de Giro d’Italia, alsmede het puntenklassement. Verder won de renner van BORA-hansgrohe Eschborn-Frankfurt, de Bredene Koksijde Classic, de Clásica de Almería en één etappe in de Ronde van Slovenië.

Ackermann kan in Alkmaar rekenen op zijn vertrouwde sprinttrein, bestaande uit Andreas Schillinger, Michael Schwarzmann en Rüdiger Selig. De negenkoppige selectie bestaat verder uit hardrijders Nico Denz en Jasha Sütterlin, Jonas Koch, Marco Mathis en de relatief onbekende Justin Wolf.

Selectie flag-de Duitsland voor EK wielrennen 2019 (11 augustus) 
flag-de Pascal Ackermann
flag-de Nico Denz
flag-de Jonas Koch
flag-de Marco Mathis
flag-de Andreas Schillinger
flag-de Michael Schwarzmann
flag-de Rüdiger Selig
flag-de Jasha Sütterlin
flag-de Justin Wolf


Frankrijk met Démare en Coquard naar Alkmaar

Arnaud Démare – foto: Cor Vos

Ackermann wist in de voorbije Giro de puntentrui af te snoepen van… Arnaud Démare. De coureur van Groupama-FDJ is volgende week zondag de absolute kopman bij de Fransen. “Dat lijkt me logisch als je een sprinter van zijn kaliber hebt”, zo legt keuzeheer Voeckler uit. “De kans is groot dat het EK in een sprint eindigt.”

De oud-renner heeft daarom ook een tweede sprinter geselecteerd: Bryan Coquard. “Bryan is mijn joker”, aldus Voeckler. “Hij mag tijdens de wedstrijd niet in de buurt van Arnaud rijden, zodat we bij een valpartij altijd één sprinter overhouden. Bryan heeft geen treintje nodig en kan alleen sprinten.”

De volgende renners rijden dan weer in dienst van de twee sprinters: Julien Duval, Mickaël Delage, Olivier Le Gac, Adrien Petit en Florian Sénéchal.

Selectie flag-fr Frankrijk voor EK wielrennen 2019 (11 augustus)
flag-fr Bryan Coquard
flag-fr Mickaël Delage
flag-fr Arnaud Démare
flag-fr Julien Duval
flag-fr Olivier Le Gac
flag-fr Adrien Petit
flag-fr Florian Sénéchal


Lees ook: Deze toppers gaan van start bij de EK wielrennen in Alkmaar

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.