Eli Iserbyt na Namen: “Drie lekke banden iets te veel van het goede”
©Photopress.be
Nico Dick zondag 23 december 2018 om 14:08

Eli Iserbyt na Namen: “Drie lekke banden iets te veel van het goede”

Interview Thomas Pidcock stak er in de Naamse beloftenwedstrijd met kop en schouders bovenuit. Althans, dat is wat je kan afleiden uit de uitslag. Regerend wereldkampioen Eli Iserbyt reed echter drie keer lek. “Van het goede te veel”, zuchtte de West-Vlaming. “Wellicht was het anders tot een mooi duel gekomen.”

Iserbyt startte voortvarend op de glibberige stroken op en rond de Citadel. Vanuit derde positie schoof hij vrij snel door de kop van de koers. “Ik wist dat het een lastige wedstrijd zou worden en was toen al aan het kijken waar ik het verschil kon maken. Tot ik een eerste keer lek reed. Pidcock profiteerde optimaal en demarreerde. Ik keerde vlot terug, maar na een tweede leegloper was het over en out. Vooral omdat dat net na een fietswissel gebeurde. Ik heb er nadien nog alles uitgehaald met de tweede plaats als doel. Dat leek ook te lukken, maar in de slotfase reed in een derde keer lek. Dan moet ik tevreden zijn met plaats drie.”

Mindere periode achter de rug
Iserbyt kende de voorbije weken een iets mindere periode. “Mijn seizoensstart was zeer goed. Ik merkte dat ik toch weer wat progressie heb gemaakt. Vooral op mijn prestaties in de profwedstrijden van Ruddervoorde en Wachtebeke – waar ik het pas in de sprint moest afleggen tegen Wout van Aert – blik ik positief terug. Ook mijn trainer Rudi Van De Sompel wees me er op. Vorig jaar had ik dat zeker nog niet gekund. Maar na de stage liep het iets minder. Een gebrek aan frisheid na het harde werk in Calpe, wellicht. Maar het gaat nu weer de goede richting uit.”

Iserbyt heeft als laatstejaarsbelofte maar één doel meer: voor de derde keer wereldkampioen worden. Maar dan moet hij in Bogense wel voorbij Pidcock. “Het parcours in Denemarken is niet te vergelijken met wat we vandaag kregen voorgeschoteld.  Onze bondscoach (Sven Vanthourenhout, red) trok reeds op verkenning en de renners kregen al een verslag in de mailbox. Er blijkt niet veel veranderd in vergelijking met de wereldbekermanche in Bogense een jaar geleden. Het wordt uiteraard wel afwachten wat de weersomstandigheden zijn.”

Focus op WK
“Vanaf nu gaat de focus toch stilaan richting dat WK, al is het nog zes weken. Maar zo heb ik het vorig jaar ook aangepakt. Mét succes. Pidcock wordt mijn grootste concurrent en hij bewijst hier vandaag dat hij een heel hoog niveau haalt, maar dat motiveert me om zelf ook nog een stap vooruit te zetten.”

Na het WK wil Iserbyt zich nog een paar keer tonen tussen de profs. “Wat daar mogelijk is? Van der Poel, Van Aert en Aerts zijn de vaste mannen op het podium. Maar daarachter ligt het open voor de andere topvijfplaatsen. Dan is het kwestie om er de omlopen uit te pikken die me het best liggen. Bij de beloften moet ik op elk parcours meedoen voor de overwinning. Bij de profs kan ik nog mijn favoriete omloop uitzoeken…”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.