Norsgaard klopt Brand en Kopecky in openingsrit Thüringen Ladies Tour
foto: Cor Vos
dinsdag 25 mei 2021 om 17:29

Norsgaard klopt Brand en Kopecky in openingsrit Thüringen Ladies Tour

Emma Norsgaard heeft de openingsetappe van de Thüringen Ladies Tour gewonnen. De Deense kopvrouw van Movistar was na een rit van bijna negentig kilometer, met start en finish in Schmölln, als eerste aan de finish. Ze bleef Lucinda Brand en Lotte Kopecky voor. Norsgaard is door de zege ook de eerste leidster in de 2.Pro-rittenkoers.

Na een snelle openingsfase ontstond na ongeveer twintig kilometer een kopgroep van tien rensters. Onder hen Amy Pieters, Christine Majerus (SD Worx), Lizzie Deignan (Trek-Segafredo), Anna Henderson (Jumbo-Visma), Valerie Demey (Belgische selectie) en Liane Lippert (Team DSM). De voorsprong van het tiental werd nooit groter dan een minuut.

foto: Cor Vos

Kopgroep breidt uit
Op 25 kilometer van de finish wisten zeven rensters de oversteek te maken. Elena Cecchini (SD Worx), Lucinda Brand (Trek-Segafredo), Romy Kasper (Jumbo-Visma), Emma Norsgaard (Movistar) en Lotte Kopecky (Belgische selectie) sloten met enkele anderen aan bij de kopgroep, die daardoor uit zeventien rensters bestond. Het verschil met het jagende peloton schommelde daarna lang rond de halve minuut.

De samenwerking vooraan was uitstekend, waardoor de voorsprong opliep tot veertig seconden. In volle finale wisten negen koplopers zich los te weken van de rest, waarna de Deense kampioene op de steentjes in de straten van Schmölln de overwinning wist op te eisen, voor Lucinda Brand en Belgisch kampioene Lotte Kopecky. Het is voor Norsgaard haar vierde seizoenszege.

Het peloton kwam op meer dan een minuut achterstand over de streep. Lorena Wiebes wist de sprint om de achttiende plaats in de daguitslag te winnen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.