Engels: “We hebben met de ploeg een fantastische Giro gereden”
maandag 30 mei 2016 om 08:49

Engels: “We hebben met de ploeg een fantastische Giro gereden”

Ploegleider Addy Engels van LottoNL-Jumbo is trots op de prestaties van zijn renners in de Giro. De Nederlandse formatie gaat naar huis met één etappezege en een vierde plaats in het klassement. “We hebben met de ploeg een fantastische Giro gereden”, stelt hij op de ploegsite. “Daar mogen we absoluut trots op zijn.”

“Nu we zo dicht bij de eindzege waren, wil ik eigenlijk niet meer over onze doelstelling praten, maar die doelstelling hebben we wel gehaald”, vervolgt Engels. “Steven is vierde geworden en we hebben een etappe gewonnen. Na vrijdag hadden we niet meer verwacht dat Steven het een dag later nog zo goed zou doen. Het is heel jammer dat hij uiteindelijk net buiten het podium eindigt, maar deze vierde plaats is daarentegen al veel meer dan waar we vrijdagavond nog rekening mee hielden.”

Bram Tankink houdt gemengde gevoelens over aan de Giro. “Het is verschrikkelijk knap wat Kruijswijk heeft laten zien, maar het is echt zuur dat hij de Giro niet gewonnen heeft”, stelt hij. “Dat gevoel overheerst nu, maar er komt een moment dat we beseffen hoe mooi deze Giro is geweest.”

RIDE Magazine
84 Reacties
Sorteer op:
30 mei 2016 17:15
lol@janjansen… Knap. Je opmerking is natuurlijk ironisch, dus je bedoelt dat TLJ juist NIET moet luisteren naar de tips van de zelfbenoemde specialisten van wielerflits….. Maar…. omdat de opmerking van jou OOK een tip is van een specialist van wielerflits, moet TLJ daar eigenlijk ook niet naar luisteren ….. en dus wel luisteren naar de specialisten van wielerflits … die zegt dat je juist niet moet luisteren….. AAARGGHHHHHH……ik kom er niet uit. Mijn brein is te beperkt om dit te begrijpen!!!
30 mei 2016 17:20
Makkelijk dat roepen dat er een mannetje voorop had moeten fietsen. Volgens mij heeft Engels nota bene aangegeven dat ze vrijdag verwoede pogingen hebben ondernomen om Roglic vooruit te sturen, maar dat dat niet gelukt is omdat het tempo zo gigantisch hoog lag in het begin.
Dat het een Scarponi vervolgens wel lukt, kan ook een toevalstreffer zijn. Voor hetzelfde geld rijdt Roglic wel voorop en niemand van Astana of Orica.
30 mei 2016 18:00
@Zjoske, precies. En Roglic is ook geen Scarponi. Hij was geblesseerd, rijdt voor het eerste jaar op dit niveau. Wegkomen in de juiste ontsnapping is ook een kunst.
30 mei 2016 19:19
Voor lotto jumbo was deze giro ideaal om als sponsor in beeld te rijden. In de tour zijn ze veroordeeld tot naamloos meerijden. Ik zie in ieder geval gesink en kelderman geen potten breken.
30 mei 2016 19:54
Mooi ergens anders tekenen Steven. In ieder geval een ploeg met wat meer klimmers in dienst.
30 mei 2016 20:15
We hebben een nieuwe. Geen etappewinst in Nederland.. Ze hadden inderdaad Kittel makkelijk kunnen verslaan.. En die rit hadden ze bijna, op 2 duizendste. Niemand had zo'n Giro verwacht van deze WT onwaardige ploeg. 1 rit, 4e in AK, bergtrui in Nederland en heel veel top 10 noteringen en podiumplaatsen.
30 mei 2016 20:49
Gelukkig maar dat Engels zo tevreden is! Je zou toch bijna vergeten dat Steven Kruiswijk op 3 dagen voor het einde een ' kat in het bakkie ' voorsprong had: de huldiging was gepland. Echter, dank zij de zeer sterke ploegprestatie ging het feest in extremis niet door. Hulde voor deze scherpe analyse van Engels dus. Denk dat Kruiswijk wel gaat bijtekenen bij deze visionair.....
30 mei 2016 22:19
Knappe Giro zeer zeker, maar de kater blijft. Kruiswijk was zo dicht bij een zege in een grote ronde (sinds 1980 voor Holland). Na zijn val had hij geen ploegmaten bij zich, de duurdere teams ,bv. Sky, Astana, hebben doorgaans dit probleem niet dieper in de finale.
30 mei 2016 23:09
Telkens het geneuzel dat er in de ontsnapping een tlj man had moeten zitten. Nu nogmaals; er werd geen tlj in kopgroep getolereerd. Daarom werd er in begin ook zo hard gereden. Fietswissel ging niet want auto reed er ver achter. De fantastische prestaties heeft Kruijswijk grotendeels aan zichzelf te danken want hij reed als heer en meester maar zijn falen ook, want die bocht was niet moeilijk en 3minuten voorsprong met zijn vorm bergop had hij nooit meer weg hoeven geven als hij niet gevallen was.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.