Erik Dekker: “Zwaarste rit tot nu toe”
woensdag 24 augustus 2011 om 21:30

Erik Dekker: “Zwaarste rit tot nu toe”

Erik Dekker kijkt met tevredenheid terug op de prestatie van de Rabobank-ploeg tijdens de vijfde etappe van de Vuelta a España. Dekker zag zijn renner Bauke Mollema vierde worden in het dagklassement. De ploeg heeft het hartstikke goed gedaan. “Het was een heel zware etappe en het duurde erg lang voor er een echte ontsnapping tot stand kwam. Het is mooi als je daar met de ploeg in vertegenwoordigd bent, maar veel ruimte kregen ze niet,” vertelde Dekker tegen Rabosport.

Dekker spreekt van een zware rit. “Ik denk dat ik voor veel renners spreek als ik zeg dat dit zwaarste dag tot nu toe was,” stelt Dekker. “De klassementsrenners kwamen gisteren natuurlijk uitgeput over de streep, maar ik denk dat vandaag de meeste renners meer kapot zaten dan gisteren. Al vanaf het begin hebben er renners moeten lossen en die hebben de hele dag moeten vechten om op tijd over de finish te komen.”

Hij is tevreden over de prestatie van zijn ploeg. “Je kunt gerust stellen dat we een goede dag hebben gehad. Gisteren hebben we het ploegenklassement gewonnen en vandaag zou dat best weer zo kunnen zijn. Zoals het nu gaat, ziet het er goed uit.”

Hij kijkt met vertrouwen naar de rit van morgen. “We hadden morgen voor Oscar Freire aangestipt, maar hij is niet fit. Met Matti Breschel, Carlos Barredo en Paul Martens hebben we echter nog een paar renners in de ploeg die zo’n rit goed aan zouden kunnen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.