Ethan Hayter: “Carlos Rodriguez heeft mijn blauwe trui gered”
foto: Cor Vos
vrijdag 10 september 2021 om 17:58

Ethan Hayter: “Carlos Rodriguez heeft mijn blauwe trui gered”

Ethan Hayter werd fors op de proef gesteld in de zesde etappe van de Tour of Britain, maar met de hulp van zijn ploeggenoot Carlos Rodriguez kon hij mee met het elitegroepje dat uiteindelijk om de overwinning ging strijden. De Brit behield zo de blauwe leiderstrui.

“De koers ontplofte op die klim met nog vijftien kilometer te gaan. Ik zat op de limiet, maar Carlos was er nog en ik wist dat hij mijn redding kon zijn. Zonder hem erbij zou er nog veel meer worden aangevallen. Hij heeft het gat gedicht en reed dan een goed tempo”, blikte Hayter na afloop van de etappe terug. “Uiteindelijk kwam het aan op een sprint. Ik had het misschien anders kunnen aanpakken. Ik zat achter Alaphilippe en Honoré die de spurt aantrok, maar ik denk dat Van Aert de sterkste was vandaag. Ik heb de trui gehouden en deze tweede plek is een mooie uitslag.”

De 22-jarige Brit was blij met het werk van zijn ploeg. “De ploeg deed het de hele dag geweldig. We hadden de koers echt kunnen verliezen. Carlos heeft de trui eigenlijk gered. Een sprint met een groep was beter dan wanneer iedereen zou aanvallen; dan zou iedereen naar mij hebben gekeken en was ik waarschijnlijk ontploft. We verwachtten een sterke kopgroep en we waren eigenlijk wel blij met deze ontsnapping. Het was prima geweest als de kopgroep de etappe had gewonnen, maar andere ploegen kwamen helpen omdat ze de rit wilden winnen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.