Europees kampioen Keirin mist eerste Wereldbeker
foto: Tim van Hengel
woensdag 17 oktober 2018 om 20:38

Europees kampioen Keirin mist eerste Wereldbeker

Stefan Bötticher moet noodgedwongen toekijken tijdens de eerste Wereldbeker baanwielrennen. Darmproblemen spelen de Europees kampioen op de Keirin parten, waardoor hij de wedstrijden in het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines aan zich voorbij moet laten gaan. Dat schrijft hij op zijn social media.

“Ik had al langere tijd wat problemen. Medisch onderzoek bracht een schimmelinfectie aan het licht”, meldde Bötticher, die zijn training twee weken moest onderbreken. Dankzij een verandering in zijn dieet heeft hij de problemen nu onder controle.

“Die onderbreking kostte me echter veel krachten, ook verloor ik liefst vier kilogram.” In overleg met zijn trainer Ralph Müller en bondscoach Detlef Uibel nam hij dan het besluit om in plaats van in Saint-Quentin-en-Yvelines en Milton het wereldbekerseizoen op een later moment aan te vangen.

Hij richt zich nu op de Wereldbeker in Berlijn. “Natuurlijk is dit niet optimaal, maar beter nu dan later in het seizoen.” In Berlijn en twee weken later in Londen wil hij weer in vorm zijn. “We gaan zien hoe het gaat. Gelukkig is de oorzaak van de problemen gevonden en aangepakt.”

Drie keer EK-eremetaal
Tijdens het afgelopen EK in Glasgow veroverde Bötticher de gouden medaille op het onderdeel Keirin en op de sprint pakte hij zilver, nadat Jeffrey Hoogland over twee ritten sterker was in de finale. Op de teamsprint behaalde hij brons samen met Timo Bichler en Joachim Eilers.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.