Eurosport houdt Kroon aan als commentator
foto: Sirotti (archief)
dinsdag 24 april 2018 om 10:30

Eurosport houdt Kroon aan als commentator

De dopingbekentenis van Karsten Kroon heeft geen gevolgen voor zijn werkzaamheden bij Eurosport. De 42-jarige oud-wielrenner kan bij de sportzender aan de slag blijven als co-commentator. Kroon doet die analyses sinds 2014.

“Karsten heeft, net als diverse collega-renners uit het profpeloton uit die tijd, bekend dat hij tijdens een periode in zijn actieve carrière verboden middelen heeft gebruikt. Belangrijkste voor Eurosport is dat hij nu zijn verantwoordelijkheid heeft genomen door openheid te geven en spijt te betuigen. Daar laten we het voor nu bij”, aldus een woordvoerder van Eurosport tegen NU.nl.

Bij de sportzender was Kroon afgelopen weekend nog te horen tijdens Luik-Bastenaken-Luik. Komende maand staat voor hem de Giro d’Italia op de planning met commentator Jeroen Vanbelleghem.

[poll id=”784″]

RIDE Magazine
53 Reacties
Sorteer op:
24 april 2018 23:23
Hoezo verleden? Kroon koerste tot voor kort nog.
Beetje sneu dat korte periode. Dt wordt alleen enigszins geloofwaardig als je concreet maakt wanneer wel, wat, via wie. Nu lijkt het een smoesje
24 april 2018 23:27
Ofschoon ik het een drol van een commentator vind en hem ook als renner maar zo-zo vond is het natuurlijk goed dat ze hem niet eruit flikkeren hierom. Bij Nelissen, die trouwens wel een goede commentator is mijns inziens, moet er gewoon meer gespeeld hebben en was het simpelweg een mooie smoes denk ik.
27 april 2018 11:39
Ik dacht: "Boeien! Eurosport. Wie kijkt dat nou?" Maar toen daalde het besef in dat die natuurlijk nog het alleenrecht op de Giro hebben.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.