Evans: “Geen sprinter in de ploeg tijdens de Tour”
vrijdag 12 augustus 2011 om 19:46

Evans: “Geen sprinter in de ploeg tijdens de Tour”

Evans:

Stelt Cadel Evans zijn veto tegen de Tourdeelname van Thor Hushovd? (foto: Sirotti)

De kans bestaat dat Thor Hushovd volgend jaar niet te bewonderen is tijdens de Ronde van Frankrijk. De huidige wereldkampioen maakt de overstap naar BMC, de ploeg van Cadel Evans, en de Tourwinnaar heeft zich laten ontvallen dat er afgesproken is dat hij tijdens de Tour van volgend jaar het kopmanschap niet hoeft te delen met een rappe man.

“Ik heb Jim (Ochowicz, teammanager van BMC, red.) gezegd: ‘Je mag een sprinter aantrekken voor de ploeg, maar ik wil de Tour niet rijden met een sprinter in de ploeg. Ik heb dat eerder al gedaan en moest toen ook mijn deel van het werk doen. Als ik de Tour rijd, rijd ik die voor winst'”, sprak Evans klare taal volgens persagentschap Reuters.

“Ik heb me duidelijk gemaakt en Jim heeft dat geaccepteerd. Dat zijn dus de voorwaarden waaronder Thor naar BMC komt”, aldus Evans. “De belangrijkste reden van Jim om Thor aan te trekken, zal dus zijn: een renner hebben die in de eerste helft van het jaar resultaten boekt, zodat ik niet de enige ben op wie gerekend wordt voor overwinningen.”

Als er wordt ingegaan op de eis van Evans, dan mist de Tour volgend jaar één van de kleurrijkste figuren uit de recente Tourgeschiedenis. Hushovd wist de laatste zes jaar namelijk minstens één Touretappe te winnen, en was hij in totaal maar liefst tien Tourritten de beste. Ook schreef hij tweemaal het puntenklassement op zijn naam.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.