Evans: “Val in Tour was pijnlijker dan mensen denken”
maandag 6 oktober 2008 om 10:55

Evans: “Val in Tour was pijnlijker dan mensen denken”

Cadel Evans was zondag in Eernegem voor de afscheidswedstrijd van Wim Vansevenant. Cyclingnews greep deze gelegenheid aan om hem nog eens te ondervragen over zijn toch enigzins teleurstellende Tour. “Het was een erg moeilijke Tour voor me, weinig mensen realiseren zich dat.”

Eerst wordt hem dan maar gevraagd naar het nieuws dat al een tijdje interviews in de wielersport domineert; wat vindt hij van de comeback van Armstrong? “Eens even kijken. Over het algemeen is het goed voor de sport en de interesse in het wielrennen. Ik ben blij dat hij terug is, maar ik moet hem eerst op de fiets zien voordat ik kan uitweiden over verdere gevolgen.”

Over de Tour van dit jaar, waarin hij als topfavoriet van start ging, is hij redelijk positief. “Het was een zware Tour voor me, veel mensen onderschatten de val die ik in de eerste week maakte”, aldus de nummer twee van de Tour de France. “Ik denk dat er maar drie mensen zijn die begrijpen hoe moeilijk het voor mij in de Tour was na die val, het was zwaar en stressvol. Maar ik deed alles wat ik kon en ik ben blij met mijn Tour. Het was een mooie race voor de toeschouwers en ik ben tevreden met mijn eigen rijden, naast die ene val.”

In de Tour moest Evans vaak in zijn eentje opboksen tegen een blok van drie ijzersterke CSC’ers. Had hij het beter gedaan als Fränk Schleck tijdens de Tour geschorst zou zijn geweest voor zijn contacten met dopingdokter Fuentes? “Nee, CSC had het duidelijk beste team van de Tour. Wij waren goed maar zij waren het beste. Iedereen deed wat hij kon ondanks blessures, wat konden we nog meer doen?”

Evans rijdt volgende week nog de Ronde van Lombardije om vervolgens zich te gaan voorbereiden op het komende seizoen. “Het was een lang seizoen, ik ben al erg lang bezig geweest. Het is nu genoeg.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.