Evenepoel maakt ook indruk in UAE Tour: “Het gevoel is goed”
foto: Cor Vos
dinsdag 26 februari 2019 om 18:08

Evenepoel maakt ook indruk in UAE Tour: “Het gevoel is goed”

Het was een van de vragen voorafgaand aan de UAE Tour: kan Remco Evenepoel ook indruk maken in een WorldTour-wedstrijd? Het antwoord is ja, want de piepjonge renner werd knap vijftiende in de eerste bergrit naar Jebel Hafeet. “En dat is niet slecht”, zo vertelde hij aan Sporza.

Evenepoel mag dan nog maar weinig ervaring hebben als prof, hij reed in de finale allesbehalve onstuimig. “Ik kon de toppers tot op vijf kilometer van de top volgen, maar daarna moest ik op zoek naar mijn eigen tempo. Dat ging goed, waardoor ik nog veel renners kon oprapen.”

“Het leek me verstandiger om op eigen tempo verder te klimmen. Dat bleek uiteindelijk de juiste keuze. Hier vijftiende worden, dat is niet slecht.” Evenepoel eindigde zelfs voor toppers als Vincenzo Nibali en Richie Porte. “Het is altijd motiverend om voor dat soort jongens te eindigen”, zo liet Evenepoel weten aan Het Nieuwsblad.

Hectische finale 
“Het was een lastige klim met veel wind. Het tempo lag daarom erg hoog.” Het was volgens de renner van Deceuninck Quick-Step een hectische finale. “Vooral de laatste vijf kilometer naar Jebel Hafeet. Maar ook tijdens de eerste drie kilometer van de klim ging het hard.”

Evenepoel vindt zichzelf na drie dagen koers terug op een zeventiende plaats in het klassement, op bijna anderhalve minuut van leider Primož Roglič. Wellicht dat hij morgen nog wat verder kan stijgen, als de renners finishen op de steile Hatta Dam. “Nu moet ik goed recupereren, want woensdag wacht er weer een lastige aankomst”, zo besluit het toptalent.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.