Vuelta 2019: Fabio Aru gaat niet meer van start

vrijdag 6 september 2019 om 11:00
Vuelta 2019: Fabio Aru gaat niet meer van start

foto: Cor Vos

Fabio Aru zal niet aan de start verschijnen van de dertiende etappe van de Vuelta a España. De Italiaanse klimmer was al ver weggezakt in het klassement na enkele mindere dagen. “Ik vind het jammer om op te geven, maar doorfietsen is geen optie”, aldus Aru, die kampt met spierproblemen en vermoeidheid.

De 29-jarige Aru – vier jaar geleden nog winnaar van de Ronde van Spanje – begon de drieweekse rittenkoers op de slechtst mogelijke manier, namelijk met een val in de inleidende ploegentijdrit. De Italiaan crashte samen met zijn ploeggenoten van UAE Emirates in een scherpe bocht, met behoorlijk wat tijdsverlies tot gevolg.

Aru maakte in de daaropvolgende etappe echter indruk met een vijfde plaats in Calpe, nadat hij in de finale deel uitmaakte van een elitegroepje. De Sardijn leek in staat om een goed klassement te rijden, maar in de vijfde etappe naar de Alto de Javalambre verloor hij veel tijd op zijn concurrenten.

Nieuwe tegenvaller 
Aru wist twee dagen later weer de betere klimmers te volgen op de Mas de la Costa, maar het bleek ook meteen zijn laatste wapenfeit. De oud-winnaar kende een slechte dag op weg naar Cortals d’Encamp, waardoor hij een goed klassement definitief kon vergeten. Aru stond na twaalf etappes al op bijna één uur van Primož Roglič.

Voor de renner van UAE Emirates is het een zoveelste tegenvaller, nadat hij eerder dit jaar werd geopereerd aan een beknelde heupslagader. De aanvalslustige klimmer hoopte door middel van een medische ingreep zijn oude niveau weer te halen, maar vooralsnog blijven individuele resultaten uit.


Vuelta 2019: De uitvallers

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.