Fabio Jakobsen verlengt contract bij Deceuninck-Quick Step

dinsdag 12 februari 2019 om 12:08
Fabio Jakobsen verlengt contract bij Deceuninck-Quick Step

foto: Cor Vos

Fabio Jakobsen heeft zijn contract bij Deceuninck-Quick Step opengebroken. De tweedejaarsprof zal in ieder geval nog tot en met 2021 voor de formatie van Patrick Lefevere blijven rijden, meldt de Belgische WorldTour-ploeg in een persbericht.


Jakobsen had nog een contract tot het einde van dit seizoen, maar gezien zijn goede resultaten in zijn eerste profjaar mag het geen grote verrassing heten dat Deceuninck-Quick Step graag verder wil met de jonge Nederlander. “Het zou een understatement zijn als we zouden zeggen dat we onder de indruk waren van zijn eerste jaar bij ons”, zegt Patrick Lefevere.

“Dat je de snelste en meest ervaren sprinters kunt verslaan laat zien dat je niet alleen over kwaliteiten en talent beschikt, maar ook over het vertrouwen en het vermogen om op de het goede moment de juiste keuze te maken”, vervolgt de ploegbaas in het communiqué. “Er ligt een grote toekomst voor hem in het verschiet en we zijn blij dat hij voor ons heeft gekozen.”

De 22-jarige Jakobsen laat ook weten in zijn nopjes te zijn met de contractverlenging: “In de toekomst wil ik één van de beste sprinters ter wereld worden en grote koersen winnen. Deceuninck-Quick Step is het team dat me kan helpen om deze doelen te bereiken. Het is een droom die uitkomt om in de beste wielerploeg ter wereld te mogen rijden. Ik ben het team erg dankbaar voor het vertrouwen en de ondersteuning.”

Volgende week komt Jakobsen voor het eerst dit seizoen in actie. Na de Ronde van de Algarve wacht in het Belgische openingsweekend enkel Kuurne-Brussel-Kuurne. Daarna wacht met Parijs-Nice zijn eerste WorldTour-wedstrijd van 2019.

Tijdens het trainingskamp van Deceuninck-Quick Step sprak WielerFlits uitgebreid met Fabio Jakobsen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.