Fanclub verongelukte Bjorg Lambrecht organiseert herdenkingswedstrijd

maandag 7 oktober 2019 om 15:47
Fanclub verongelukte Bjorg Lambrecht organiseert herdenkingswedstrijd

foto: Cor Vos

De fanclub van de verongelukte Belgische wielrenner Bjorg Lambrecht gaat een herdenkingswedstrijd organiseren. Het is de bedoeling om de wedstrijd volgend jaar voor het eerst te laten plaatsvinden.


Lambrecht overleed op 5 augustus 2019 aan zijn verwondingen na een val in de Ronde van Polen. De toen pas 22-jarige renner van Lotto-Soudal botste tijdens de derde etappe op een betonnen buis.

Twee maanden na het trieste nieuws heeft zijn fanclub besloten om door te gaan. “Wij hebben samengezeten met de club en de ouders van Bjorg en besloten om de club te behouden”, zegt Nico Bouché van de fanclub tegen de VRT. “Wij willen Björg eren en daarom komt er een herdenkingswedstrijd, de ‘Memorial Björg Lambrecht’.”

De Memorial Bjorg Lambrecht wordt een wedstrijd voor beloften en zal volgend jaar voor het eerst plaatsvinden. Aangezien het organiseren van een wielerwedstrijd hoge kosten met zich meedraagt, heeft de fanclub merchandise laten maken. De petjes, armbanden en icepacks zijn bij de lokale handelaren en online via Facebook te koop.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.