Floris Gerts wint namens ijzersterk BMC de Volta Limburg Classic
foto: Marcel Koch
zaterdag 2 april 2016 om 17:06

Floris Gerts wint namens ijzersterk BMC de Volta Limburg Classic

Floris Gerts heeft de Volta Limburg Classic gewonnen. De 23-jarige Limburger rondde goed ploegwerk van BMC succesvol af. Sonny Colbrelli (Bardiani-CSF) finishte in de straten van Eijsden als tweede. Philippe Gilbert maakte het feestje voor BMC compleet door derde te worden.

Minuut stilte voor Demoitie en Myngheer
Na een minuut stilte voor de deze week overleden jonge Belgische renners Antoine Demoitie en Daan Myngheer ontstond voor de Bemelerberg een kopgroep van acht man. Daarbij vijf Nederlanders: Koos Jeroen Kers (Baby-Dump), Gert-Jan Bosman (Jo Piels), Bram Nolten (Parkhotel Valkenburg), Jasper Hamelink (Metex-TKH) en Mitchell Cornelisse (Rabobank Development). De Bulgaar Nikolay Mihaylov (CCC Sprandi Polkowice), de Belg Thomas Wertz (Wallonie-Bruxelles) en de Pool Marcin Bialoblocki (ONE) maakten de groep compleet.

foto: Marcel Koch

foto: Marcel Koch

In het Limburgse heuvellandschap namen de acht een voorsprong van een kleine zes minuten, maar onder aanvoering van BMC werd snel werk gemaakt van de achtervolging. Met nog 62 kilometer te gaan werden de koplopers gegrepen.

Rebellin en Gilbert openen finale
Voor Davide Rebellin (CCC Sprandi Polkowice) was dit het sein om de finale te openen. Philippe Gilbert reageerde direct, maar de kopman van BMC haakte zijn wagonnetje niet aan toen er een nieuwe kopgroep ontstond. Daarin zaten wel zijn ploeggenoten Dylan Teuns en Loïc Vliegen, samen met Rebellin, Nicola Boem (Bardiani-CSF), Lilian Calmejane (Direct Energie) en Roompot-renner Maurits Lammertink.

Ook deze groep werd ingerekend, maar BMC liet zich daardoor niet uit het veld slaan. Deze keer openden Floris Gerts en Rick Zabel de aanval. Zij legden de basis voor een tien man sterke kopgroep, met daarbij ook Gilbert, Vliegen en Teuns. LottoNL-Jumbo deed er alles aan om het peloton terug te brengen en Dylan Groenewegen een kans te geven in een massasprint, maar zij waren tegen het machtsvertoon van BMC niet opgewassen.

Gerts maakt sterk ploegenspel af
Waar de meeste ogen gericht waren op Gilbert, gaf de Belg aan Gerts het seintje om zijn kans te wagen. De Nederlander verdedigde op sterke wijze een kleine voorsprong en bleef op de kasseien van de Diepstraat in Eijsden de balende Colbrelli voor. Er eindigden maar liefst vijf BMC-renners bij de beste tien. Huub Duijn van Roompot Oranje Peloton werd zesde.

foto: Marcel Koch

Gerts geflankeerd door Colbrelli en Gilbert – foto: Marcel Koch

RIDE Magazine
78 Reacties
Sorteer op:
2 april 2016 17:07
Mooie zege voor die jongen! Gilbert ook goed in aanloop naar zijn wedstrijden.
2 april 2016 17:08
TLJ kon duidelijk niet op tegen het sterke blok van BMC. Mooie zege voor Gerts
2 april 2016 17:08
Jammer voor Colbrelli, als snelle man toch flinkt meegewerkt en dan nog een ijzersterke eindspurt maar net niet. De overmacht van BMC was te groot. Leuke koers wel!
2 april 2016 17:08
Sterk!!
2 april 2016 17:08
Oh, oh die Colbrelli op het moment dat Gerts demarreert... kijkt links, kijkt rechts, weer links, niemand jongens?, echt niemand die reageert?, links, rechts, en blijft zitten. Ja, dan wordt je dus tweede.
2 april 2016 17:08
Zo doe je dat dus, een koers afmaken als je het sterkste blok hebt. Prachtig dat Gerts kon winnen, het is hem zeer gegund na alles wat hij heeft doorstaan.
2 april 2016 17:09
Schitterende zege van Gerts, was de beste man van BMC.
Gilbert zie ik niet meedoen voor winst in zijn klassiekers, zijn vormpeil ligt nog veel te laag.
2 april 2016 17:10
Hoppa lekker dan! Dat zetje was mooi :)
2 april 2016 17:10
@natrix maura
Jij bent alleen maar bezig met renners/ploegen die verliezen, lijkt het. BMC was de sterkste ploeg, als Colbrelli achter Gerts was aangegaan was uit z'n wiel de volgende vertrokken.
2 april 2016 17:10
Leuke vent die Gerts trouwens, net interview.
2 april 2016 17:10
Veruit de sterkste ploeg maar wat duurde het eigenlijk nog lang voordat er iemand alleen weg reed. Een sprint hadden ze namelijk kansloos verloren van Colbrelli.

TLJ Kansloos... Ook al start je zoals iemand het zei met een C-team dan nog ben je een WT team met drie zeer goede renners (Groenewegen, van Emden en Hofland). Volgens mij nog niet eens een top 10 notering.
2 april 2016 17:10
Haha, wat zou Gilbert met het zetje bedoeld hebben
2 april 2016 17:10
BMC met drie man in de top 4
2 april 2016 17:11
Mooie winnaar.

Heeft toch een bijzondere ontwikkeling doorgemaakt...
Was al laatbloeier met weinig wedstrijden in de benen toen hij bij Rabo continental kwam, daar na een jaar losgelaten omdat hij te weinig progressie boekte en men zijn plekje aan een eerstejaars wilde geven.

Vervolgens verkast naar BMC devo... de sterren van de hemel gereden, en nu gewoon prof bij BMC en na een sterk debuut nu al deze mooie wedstrijd winnen in dit startveld...

Ik neem mijn hoed voor die jongen af
2 april 2016 17:11
Wat een leuke koers is dit toch! Ik begrijp eerlijk gezegd niet waarom de AGR niet van die uitstapjes naar België maakt. Al die mooie kuitenbijters daar zouden toch wat kunnen toevoegen. Goed, effectief werk van BMC, afgemaakt vanuit het boekje.
2 april 2016 17:11
@tendam
dat klopt en die reactie verwachtte ik ook al, maar je kan het op zijn minst 1x proberen, zeker als sterkste sprinter, en als het nog maar 1,5 km is zullen er heus niet nog 10 demarrages volgen

edit: @tendam: en grappig dat ik net iets over Gerts zeg op terwijl jij beweert dat ik alleen met verliezers bezig ben; als je me al iets langer kent hier op het forum dan weet je dat ik eigenlijk vooral positief commentaar geef, nauwelijks prestaties negatief kwalificeer, maar je zal wel de twee opmerkingen net in de finale bedoelen...
2 april 2016 17:11
BMC veruit sterkste blok, terecht niet gegokt op de sprint, zo doe je dat.
2 april 2016 17:15
Kan Etixx nog wat van leren!
2 april 2016 17:16
Colbrelli springt de hele dag overal achteraan, doet zn kopwerk, maar laat zich op 1.6 km voor de streep in de luren leggen. Een echte demarrage van Gerts was het namelijk niet. Mooie eerste prof zege voor jongen van de streek
2 april 2016 17:16
Leuk voor die jongen dat hij wint en verder een mooie en spannende koers gezien.
2 april 2016 17:17
Leuke koers altijd, maar het team van BMC is ongeveer net zo goed als de rest van het deelnemersveld bij elkaar.
2 april 2016 17:24
Wordt nu echt eens tijd dat Colbrelli naar een grote ploeg overstapt. Reed in MSR nog top tien ondanks een valpartij, en er is vast interesse van Trek, Lampre, Astana of Sky.
2 april 2016 17:27
weer een afgang van de LOTTO-Jumbo ploeg. Wordt hoog tijd voor verandering in zowel ploegleiders/begeleidingsstaf als qua rennerspotentieel.
2 april 2016 17:29
Klasse overwinning van Gerts, ik ben wel benieuwd hoe de rest van zijn seizoen eruit ziet.

@teamnl

Een c-team van een van de mindere WT teams is echt niet beter dan de sterkere renners van de diverse PCT en CT die hier rondrijden. Vol ge gokt op een sprint en verloren, nou jammer maar de RVV en het Baskenland zijn veel belangrijker.
2 april 2016 17:37
Wat een domme ploeg dat LJ. Laten 5 man 5! Van BMC wegrijden en gaan dan veel te laat regeren! Leuk van Gilbert dat Gerts mocht winnen,
Zo maak je vrienden in je ploeg.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.