Fotoreeks BK Veldrijden 2021 in Meulebeke: “Parcours 70 % vernieuwd”

Fotoreeks BK Veldrijden 2021 in Meulebeke: “Parcours 70 % vernieuwd”
maandag 30 november 2020 om 16:15
Special

De Belgische kampioenschappen veldrijden staan pas op 9 en 10 januari op de kalender, maar in Meulebeke zijn ze nu al hard aan het werk aan het parcours. En dat zal amper te vergelijken zijn met wat de dames en heren gewoon zijn in de Meulebeekse Berencross.

“Laat ons zeggen dat het parcours ongeveer zeventig procent vernieuwd is in vergelijking met de Ethias Cross (Berencross, red) die we de voorbije jaren organiseerden”, vertelt Anthony Verwilst van de plaatselijke vzw. “Oorspronkelijk doel was om de omloop te verruimen, zodat we het publiek beter konden spreiden op het domein.”

De gemeente heeft overigens een nieuw stuk grond aangekocht dat paalt aan het domein Ter Borcht, waar de wedstrijd de voorbije jaren plaats plaatsvond. “Op dat aangekochte stuk hebben we twee heuvels gebouwd. Op die manier wordt het parcours sowieso iets zwaarder dan voorheen, toen het parcours vooral om behendigheid draaide.”

Onder de fotoreeks vind je het plan van de vernieuwde omloop. Van publiek zal uiteraard geen sprake zijn. Maar het BK gaat sowieso door. Op de beslissing of ook de jongeren al dan niet hun kampioenschap mogen betwisten, is het nog wachten. Vandaag mogen immers alleen profsporters aan de bak. Nog dit: als compensatie voor de misgelopen inkomsten krijgen ze in Meulebeke nog een keer het BK toegewezen. Dat wordt wellicht in 2024.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair