Fransman Thibaut Pinot: “Ik hou van koersen in Italië”
foto: Sirotti
donderdag 11 oktober 2018 om 15:08

Fransman Thibaut Pinot: “Ik hou van koersen in Italië”

Thibaut Pinot wist woensdag met Milaan-Turijn zijn eerste klassieke zege te boeken. De Fransman van Groupama-FDJ liet na afloop weten dat dit geen toeval is. “Ik hou van koersen in Italië. Ik denk dat ik er mijn mooiste overwinningen heb behaald”, aldus Pinot in gesprek met Cyclingnews.

Pinot doelt onder meer op zijn ritzege in de Giro d’Italia van 2017. Daarnaast won hij in zijn tweede profjaar de Settimana Ciclistica Lombarda. “Ik hou van de Italiaanse wedstrijden: van Tirreno-Adriatico tot en met de Ronde van Lombardije. De week voor Lombardije is mijn favoriete periode van het jaar.”

“Ik wilde echt Milaan-Turijn winnen”, gaat hij verder. “Het is namelijk een van de mooiste semiklassiekers. Ik hou niet in tijdens de koers. Ik heb nu gewoon een Italiaanse klassieker op mijn palmares staan.”

Verwachtingen voor Lombardije: “EF Education First-Drapac grootste gevaar”
Met zijn zege in Milaan-Turijn onderstreepte Pinot nog maar eens zijn favorietenstatus voor Lombardije. Hij eindigde twee jaar geleden als derde in het Italiaanse monument, terwijl hij vorig seizoen als vijfde finishte. “Lombardije is een andere wedstrijd”, gooit de Fransman er een cliché uit.

“We zullen zien wat er zaterdag gebeurt. Ik zie mezelf niet als grote favoriet. Je hebt zoveel favorieten voor Lombardije. Ik verwacht het meest van EF Education First-Drapac met Rigoberto Urán en Michael Woods, maar ook Alejandro Valverde en Vincenzo Nibali zijn gevaarlijk.”

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
11 oktober 2018 15:53
O is dat een Fransman.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.