Frederik Backaert baalt van missen top-15 in Roubaix: “Ik was compleet kapot”
maandag 15 april 2019 om 09:34

Frederik Backaert baalt van missen top-15 in Roubaix: “Ik was compleet kapot”

Frederik Backaert kwam gisteren volledig uitgeput over de finishlijn in Roubaix. De renner van Wanty-Gobert maakte in de beginfase van de wedstrijd onderdeel uit van een ontsnapping die uiteindelijk weinig ruimte van het peloton kreeg. “Het was heel de dag volgas”, zei hij na afloop.

“Het was een lang gevecht voor de vroege vlucht. Ik heb eenmaal meegesprongen en het bleek de goede keer. In eerste instantie waren we met negen renners weg, later is er nog een tweede groep aangesloten. Ik was blij dat ik in de voorste groep zat want in de tussenstukken was het daar minder nerveus. Uiteindelijk greep het peloton ons vlak voor het Bos van Wallers terug.”

“Ik voelde mij redelijk goed tot tien kilometer voor de finishlijn… Ik was daarna compleet kapot. In de laatste kilometers heb ik nog een tiental plekken verloren. Daar baal ik van want ik had in de top-15 kunnen eindigen”, mopperde Backaert, die uiteindelijk als 26ste in de uitslag staat.

Backaert heeft maar korte tijd om te herstellen. Aanstaande woensdag start de Vlaming in de Brabantse Pijl, daarna volgen nog de Tour du Finistère en zijn favoriete wedstrijd: de Tro Bro Léon.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.