Freire beste sprinter in Burgos
woensdag 10 september 2008 om 17:46

Freire beste sprinter in Burgos

De 11e etappe van de Vuelta a España eindigde in een massasprint. In de straten van Burgos werd Tom Boonen perfect afgezet door zijn mannen, zelfs Paolo Bettini hielp nog om de snelheid van het peloton boven de 60 km per uur uit te tillen. Maar het mocht niet baten, want Oscar Freire zat prima in de rug van Boonen en kwam er op tijd uit om hem op de streep te kloppen. Achter Boonen kwamen Juan José Haedo en Erik Zabel over de finish.

Na 33 kilometer gingen drie renners in de aanval, Andriy Grivko (Milram), Serafín Martínez (Xacobeo), José en Antonio López (Andalucía). De drie kregen een maximale voorsprong van zeven minuten van het peloton.

De achtervolging werd voor een groot deel door Lampre, Euskaltel-Euskadi en Rabobank gedaan. Toen de renners op twintig kilometer van de streep nog twee minuten voorsprong hadden werd het menens. Liquigas en Quick-Step gingen ook meehelpen, toen de vluchters bij waren gehaald werd het tempo zo hoog gehouden dat niemand weg kon.

Boonen werd vervolgens in een zetel gebracht door zijn ploeggenoot Wouter Weylandt, maar Freire bleef rustig in het wiel van Boonen. Toen Boonen aan ging bleef Freire in zijn wiel zitten en kwam er op de laatste 100 meter nog voorbij.

Uitslag 11 etappe Ronde van Spanje
1. Óscar Freire in 4u19m28s
2. Tom Boonen z.t.
3. Juan José Haedo z.t.
4. Erik Zabel z.t.
5. Lloyd Mondory z.t.
6. Koldo Fernandez z.t.
7. Xavier Florencio z.t.
8. Greg Van Avermaet z.t.
9. Danilo Napolitano z.t.
10. Heinrich Haussler z.t.

Algemeen Klassement
1. Egoi Martínez in 41u5m45s
2. Levi Leipheimer op 11s
3. Alberto Contador op 32s
4. Alejandro Valverde op 1m0s
5. Carlos Sastre op 1m38s
6. Ezequiel Mosquera op 2m10s
7. Igor Antón op 2m23s
8. Daniel Moreno op 2m32s
9. Jurgen Van Goolen op 2m54s
10. Robert Gesink op 3m22s

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.