Biniam Girmay laat van zich horen: “Ik zal snel weer koersen”
foto: Cor Vos
donderdag 9 mei 2024 om 12:40

Biniam Girmay laat van zich horen: “Ik zal snel weer koersen”

Biniam Girmay moest na amper vier etappes opgeven in de Giro d’Italia. De Eritreeër van Intermarché-Wanty ging op weg naar Andora liefst twee keer onderuit. De tweede valpartij bleek er te veel aan voor de aangeslagen Girmay, maar inmiddels gaat het alweer een stuk beter met 24-jarige coureur.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Twee dagen na zijn val liet de man uit Eritrea van zich horen in een videoboodschap. “Hallo iedereen, het is Bini. Ik voel me al beter dan twee dagen geleden. Ik wil iedereen bedanken voor de berichten. Ik heb geen al te grote verwondingen, enkel wat kleine blessures. Ik zal snel weer koersen. Nogmaals dank en ik zie jullie snel.”

Zijn ploeg Intermarché-Wanty had het eerder al over ‘geruststellend nieuws.’ “Na twee valpartijen werd Biniam Girmay naar het ziekenhuis overgebracht voor diepgaande onderzoeken om een exacte diagnose te stellen en eventuele verwondingen te ontdekken. De komende dagen zullen we de gedetailleerde resultaten kennen”, liet ploegarts Fabien Cardinale weten.

Girmay zal nu toewerken naar zijn volgende grote doel van het seizoen: de Tour de France. De Ronde van Frankrijk start dit jaar op 29 juni, in Italië. De openingsrit gaat van Firenze naar Rimini.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.