Quinten Hermans kijkt uit naar gravelrit: “Parcours moet me liggen”
foto: Cor Vos
donderdag 9 mei 2024 om 13:00

Quinten Hermans kijkt uit naar gravelrit: “Parcours moet me liggen”

Na drie relatief vlakke dagen staat vandaag een zeer interessante rit op het programma in de Giro d’Italia. In de zesde etappe trekken de renners onder meer over enkele gravelstroken. Quinten Hermans zal het graag horen. De Belg van Alpecin-Deceuninck lijkt dan ook een van de kanshebbers op de dagzege.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Maar wat verwacht Hermans zelf van de gravelrit richting Rapolano Terme? “Ik heb deze rit aangekruist, maar het zal moeilijk zijn om in een goede ontsnapping te komen”, vertelde hij voor de start aan Het Laatste Nieuws. “Ik zie vandaag een vroege vlucht overleven, maar dan moeten de juiste mannen wel mee zijn.”

“Ik ga kijken wie er in die vlucht zit en afhankelijk daarvan ga ik proberen mee te gaan of niet. Het moet ook wel gegund worden door het peloton. Het parcours moet me liggen, zeker die laatste klim”, aldus Hermans. “Ondanks de vijf dagen koers voel ik mij wel nog oké. Mijn benen zijn niet meer heel fris, maar wel goed.”

Hermans hoopt vandaag dus een hoofdrol te vertolken, maar denkt ook al aan de rit van zondag. “Verder mik ik op de de rit naar Napels. Dat gaat mij ook wel liggen”, sluit hij af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.