Froome denkt na over WK-deelname
foto: Siroti
woensdag 30 augustus 2017 om 13:47

Froome denkt na over WK-deelname

Chris Froome is in dubio of hij moet deelnemen aan het WK wielrennen eind september in Noorwegen. Dat laat de 32-jarige Brit afhangen van zijn vorm aan het einde van de Vuelta a España, waarin hij op dit moment de rode leiderstrui draagt. Wanneer hij zich goed genoeg voelt, wil hij in ieder geval deelnemen aan de ploegentijdrit. 

“Als ik niet uitgerookt ben aan het einde van de laatste Vuelta-week, dan kijk ik ernaar uit om deel uit te maken van de ploegentijdrit”, vertelt de Sky-kopman aan onder andere Cyclingnews. “Maar ik denk ook aan de individuele tijdrit. De wegwedstrijd past helemaal niet bij me, met de omstandigheden en het parcours. Dan geef ik liever iemand anders de kans om ervoor te gaan. Maar wanneer ik start in de ploegentijdrit of de individuele race tegen de klok, kan ik denk ik wel iets toevoegen.”

RIDE Magazine
15 Reacties
Sorteer op:
30 augustus 2017 13:58
De wegwedstrijd lijkt me inderdaad geschikter voor o.a. de Yates-brothers en ook Ben Swift moet dit waarschijnlijk goed aankunnen afhankelijk van de koers, dus dit lijkt me een goed besluit.
30 augustus 2017 14:02
Met die klim op het einde van de tijdrit is Froome hier wel één van de favorieten. Meer dan bijvoorbeeld Tony Martin.
30 augustus 2017 14:04
Want Froome is te groot om een landgenoot van hem aan de regenboogtrui te helpen?
30 augustus 2017 14:05
Wat een fantastische allrounder is Froome toch. Ook ik vind de trein van Sky saai, maar Froome stelt bijna nooit teleur, heeft nauwelijks pech en leeft als een beest voor zijn sport. Fantastische atleet, zo af en toe moet je daar tussen de frustraties door bewondering voor hebben.
30 augustus 2017 14:12
In de tijdrit lijkt hij me zeker een van de topfavorieten.
Zijn opmerking over de wegrit klinkt eerder dubbel. Fijn dat hij zijn plaats aan een renner wilt geven met meer ambitie, maar langs de andere kant zou het hem wel sieren mocht hij voor één van zijn landgenoten willen helpen. Of start hij alleen maar ergens als kopman...
30 augustus 2017 14:30
Dit siert hem toch, goed dat hij een ander de kans geeft voor de wegrit en voor zijn eigen kans gaat in de tijdrit! Maakt hij echt goed kans
30 augustus 2017 14:45
@Lowland: Froome stelt bijna nooit teleur? Heb jij in 2017 en 2016 naar voorjaarsrittenkoersen gekeken?
En ja, ik weet dat Froome niet voluit gaat voor Catalonië, maar Romandië en de Dauphiné waren dit jaar ook niet goed.
30 augustus 2017 14:51
edit WF: niet doen
30 augustus 2017 15:22
@frontrunner: daar heb je gelijk in. Romandië en de Dauphine waren niet best. Maar goed, het grote doel was Tour en Vuelta winnen. De Tour is al binnen en de Vuelta wint hij als hij zo blijft rijden ook. Dan zullen ze bij Sky wel maling hebben aan het mindere voorseizoen. Ik denk zelfs dat Sky het programma van dit jaar, nog vaker gaat doen. Froome kan nog een paar Tours winnen en de Vuelta minimaal 2 keer winnen is wellicht ook mogelijk in de komende jaren. Dan stel ik liever teleur in het voorjaar en pak ik de grote vissen die daarna komen.
30 augustus 2017 16:06
Stel je voor, Froome die de Tour, Vuelta en WK tijdrijden wint.... zou echt onwaarschijnlijk zijn.... Samen met Landa de enige twee renners die niet vermoeid raken.
30 augustus 2017 16:58
@Brigadier: prima argument, dank voor de bijdrage.
Ik denk dat Froome niet te groot is om te helpen maar terecht inschat dat als hij überhaupt nog puf heeft om mee te doen, hij niet het hele programma moet doen, maar een selectie van de onderdelen waar hij het meeste kans op winst heeft cq. het meest kan bijdragen. Lijkt me een realistische inschatting van een groot sportman.
30 augustus 2017 18:55
Voor mij is het WK nog steeds de meest prestigieuze wedstrijd van het jaar ... meer nog dan de Tour ... maar Grote Smurf is ook al wat ouder natuurlijk ;)
Ik zou zelf altijd starten, tenzij ik een blessure had of (zoals vermeld) oververmoeid zou zijn en vermits ik door de bondscoach geselecteerd zou worden :) .
30 augustus 2017 19:20
@ Grotesmurf, dat ligt er aan. Koersen op een WK met 38 graden in een zandbak op een biljartvlak parcours zou ik ook aan me voorbij laten gaan.
Ik vind het persoonlijk storender dat een Froome nooit klassiekers rijdt (let wel, de Ardennen en Lombardije dan).
30 augustus 2017 20:46
@Japie hij heeft is gewoon niet goed genoeg om mee te doen tegen de echte mannen in wedstrijden 250k. Sowieso is hij niet goed in echt koersen.
Ik ben zelf trouwens nog nooit geselecteerd voor wk dus lastig wat ik zou doen ;)
30 augustus 2017 21:31
Mwielerfan lol
Ik kom niet meer bij. Froome kan niet echt koersen .....

Ik zie hem het hele wk overslaan. Het blijft bij overwegen, al zie ik hem er graag starten. De wereldtop zou geheel aan de start van het wk moeten verschijnen. Maar dat gaat natuurlijk nooit gebeuren vanwege het parcours.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.