Froome: “Dit zal de grootste uitdaging zijn in mijn carrière”
foto: ASO
maandag 17 juli 2017 om 17:43

Froome: “Dit zal de grootste uitdaging zijn in mijn carrière”

Chris Froome is nog lang niet zeker van zijn vierde Tour de France-zege. De Brit vertelde op de laatste rustdag tegen de pers dat dit de grootste uitdaging in zijn carrière zal worden. Liefst vijf concurrenten staan binnen anderhalve minuut van de geletruidrager.

“Ik wist dat het een spannende Tour zou worden”, zegt Froome, “en ik wist dat het om seconden zou gaan. Dat geeft stress, uiteraard. Dit zal de grootste uitdaging zijn in mijn carrière, mijn meest zware Tour om te winnen.”

Fabio Aru staat op 18 seconden achterstand, Romain Bardet op 23 tellen. Een gevaarlijke outsider is Rigoberto Urán, die vierde staat op slechts 29 seconden. “Aru en Bardet zijn renners die altijd goed zijn in de derde week van een grote ronde”, aldus Froome. “Bardet heeft bovendien een goede ploeg om zich heen.”

Op de voorlaatste dag wacht een individuele tijdrit door Marseille. Deze is 22 kilometer lang en normaliter moet Froome daar een gat kunnen slaan met de rest. Al wijst hij ook een andere kanshebber aan. “Urán is een beetje de dark horse voor de eindzege. Ik denk dat hij de beste tijdrijder is van ons allemaal”, zegt de Brit. “Met een halve minuut voorsprong vlak voor de tijdrit in Marseille zal ik er niet gerust op zijn.”

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
17 juli 2017 17:51
Niet overdrijven Froomey! Je hebt met afstand de beste ploeg, je kunt met afstand het beste tijdrijden, en ook bergop is het maar te bezien of ze je kunnen lossen. En al verlies je daar 1 minuut, dan nog win je de Tour. Kortom, ik vind de Tour nog niet spannend voor plaats 1... maar wel spannender dan vorige jaren.
17 juli 2017 17:56
eens met assen, op dit moment is het niet erg spannend. Zou wel leuk zijn als hij wat tijd verliest.
17 juli 2017 17:58
Uran de beste tijdrijder hahahaha. Nou ja ooit was hij natuurlijk iemand die goed kon tijdrijden maar a. dat is al lang geleden en b. Froome is altijd wel de betere tijdrijder geweest. Dat je hem nu als uitdager ziet, dat snap ik, maar dit gaat wel wat ver.
17 juli 2017 18:03
Dat van Uran heeft ie volgens mij helemaal niet zo gezegd, en is weer eens een stukje (wellicht onbewuste) stemmingmakerij van wielerflits.
17 juli 2017 18:05
Bij Cannondale waren ze voor de Tour in ieder geval totaal niet zeker over de tijdrit van Uran. Want die loopt al een tijdje niet meer zoals ze zelf zeggen bij de ploeg.
17 juli 2017 18:06
Wat een grapjas die Froome," grootste uitdaging in mijn carriere"
Alleen materiaalpech of een valpartij maken het nog interessant.
17 juli 2017 18:07
Waarschijnlijk de beste tijdrijder onder zijn concurrenten, al is zelfs dat nog maar de vraag natuurlijk.
17 juli 2017 18:09
De vorige 3 overwinningen gingen hem inderdaad een stuk makkelijker af!
17 juli 2017 18:39
Zijn grootste concurrent lag eruit na de eerste rit.
Ik verwacht toch een voorsprong van minimaal twee minuten in Parijs.
17 juli 2017 18:55
Daniel Martin gaat het hem moeilijk maken. Die geeft niet op.
Bardet gaat twee klassiekers rijden in de Alpen, maar mist de juiste waaier.
Aru wordt alleen nog slechter.
Uran gaat aanklampen voor een podium plaats, en dat gaat lukken.
Landa, Grande Pregunta ? Hopelijk doet hij het toch !
Froome gaat zijn best doen en ziet wel wat er van komt.
17 juli 2017 19:15
@Rondo
Fijn inderdaad dat hij Martin (althans in deze gecomprimeerde en volgens sommigen hier niet helemaal correct weergegeven versie?) niet vernoemt...
17 juli 2017 19:19
Tsja 3 jaar geleden won Uran dit soort tijdritten nog, dus kan de opmerking van Froome wel snappen.

Maar ook Froome zal weten dat Uran op de cannondale fietsen niet meer in de buurt is gekomen van die prestaties. Maar Uran maakt op mij wel een betere indruk dan ook, dus het is moeilijk in te schatten qua tijdrit.

Bergop heeft hij de de planche geen zwak moment meer gehad. Als enige van de Ak-mannen.

Mijn gevoel zegt me dat het teken bij Aru de meest serieuze was, zie hem het wel moeilijk krijgen, en verwacht dat hij van het Podium zal vallen. D. Martin heeft de etappes die hem het meest lagen wel achter de rug, en Yates komt bergop steeds wat te kort. Landa zal zich ergens nog op moeten offeren voor Froome denk ik.

Ik denk dat het Bardet, Froome en Uran gaan worden op het podium, met Froome als meest waarschijnlijke winnaar. Maar ergens zegt mijn gevoel me dat we voor de tweede keer dit jaar een onverwachte winnaar gaan krijgen met Uran.
17 juli 2017 23:18
Uitdaging ? Met al die cadeaus die zijn concurrenten al gegeven hebben ?
18 juli 2017 03:54
Hij is lekker aan het overdrijven. Uran kon altijd aardig tijdrijden, maar dat lijkt alweer eeuwen geleden. Zoals Chaba al zei, heeft Uran nooit beter kunnen tijdrijden dan Froome.... Nog even en hij gaat beweren bang te zijn voor de sterke ploeg van Aru....

Om te reageren moet je ingelogd zijn.