Froome en Thomas: “Komende twee ritten verwachten we veel aanvallen”
foto: Sirotti
woensdag 18 juli 2018 om 10:32

Froome en Thomas: “Komende twee ritten verwachten we veel aanvallen”

Na de eerste bergrit kan de wielerwereld andermaal concluderen dat Sky de beste ploeg is zodra het peloton moet gaan klimmen. Kopman Chris Froome en vrije man Geraint Thomas stelden na afloop vast dat de Britse formatie alles onder controle had. “We zijn de rit goed doorgekomen”, vertelt het tweetal bij een heel drukke teambus in Le Grand-Bornand.

Complimenten voor Van Avermaet
Hoewel Froome opschoof in het klassement en Thomas nog altijd tweede staat, breidde klassementsleider Greg Van Avermaet zijn voorsprong wel uit. “We hadden al verwacht dat Greg in de vlucht zou proberen te geraken. Het was zijn laatste dag in het geel, normaal gesproken. Het was leuk geweest om de trui over te nemen, maar je weet dat het in de Tour nooit makkelijk is”, stelt Thomas.

Ook de kopman had lovende woorden over voor de vluchters van de dag. “Van voren hebben ze goed gekoerst, waardoor Julian Alaphilippe een mooie zege kon bijschrijven. Ook wil ik mijn complimenten aan Greg geven. Knap hoe hij de gele trui heeft weten te behouden voor nog een dag. Wijzelf zijn de rit goed door gekomen. We hadden niet om een beter resultaat kunnen vragen, denk ik”, aldus Froome.

Agressie in de Alpen
Volgens het Britse tweetal komen er nu twee gevaarlijke dagen in de Alpen aan. “We gaan vandaag een stuk agressiever koersen met z’n allen, dat weet ik zeker”, denkt G. “Het is dezelfde rit die we ook in het Critérium du Dauphine hebben gedaan. Je begint direct met een lastige klim, waarop we zeker aanvallers gaan zien. We moeten wel opletten dat er niemand weg rijdt die een gevaar vormt.” Froome vult aan: “Ik verwacht ook veel aanvallen. Iedereen heeft zich dinsdag gespaard.”

De Welshman zag in de rit naar Le Grand-Bornand vooral een heel sterke Egan Arley Bernal. Het 21-jarige Colombiaanse wonderkind was de laatste wagon voor Thomas en Froomey. Ondanks zijn valpartijen in de kasseienrit bleek hij goud waard. “Hij verrichtte gisteren berewerk, terwijl hij de jongste renner in koers is. Egan Arley is super getalenteerd. Zodra de weg omhoogloopt, zien we hem verschijnen. Gelukkig zit hij bij ons in de ploeg.”

Froome was alvast blij dat er geen incidenten gebeurd zijn tijdens de eerste bergrit. “Natuurlijk krijg je weleens commentaar of iets negatiefs naar je hoofd geslingerd. Maar dat is de Tour, zo is het nu eenmaal. Ik denk dat wij vooral blij moeten zijn met hoe we er nu voor staan. De jongens hebben getoond waarvoor we zo hard hebben getraind. Dat is fantastisch om te zien. Ik voel mezelf ook erg goed, moet ik zeggen”, klinkt het opgelucht. “Ik heb zin in de komende dagen.”

RIDE Magazine
42 Reacties
Sorteer op:
18 juli 2018 10:37
Ik vind het juist jammer dat Bernal daar in de ploeg zit!
Kennelijk gaan ze zelf verdedigend i.p.v. aanvallend rijden. Als Froome niet aanvalt en Thomas blijft in hetzelfde groepje zitten gaat hij niet de Tour winnen :-)
18 juli 2018 10:40
Iemand malheur toewensen is natuurlijk uit den boze, echt ongehoord, maar heel erg treurig wordt ik nou ook weer niet als deze 2 lopende bandproducten elkaars sturen eens fijn in elkaar haken.
18 juli 2018 10:41
Man man man, wat een blok! Succes gewenst aan de concurrentie van SKY. Ik zie op dit moment, om eerlijk te zijn, alleen Movistar een succesvolle aanval plegen.
18 juli 2018 10:42
Sky controleert iedereen die in het klassement een gevaar is, en dat is de hele top 20. Vervolgens mogen de renners op 5 minuten van Thomas (categorie Nieve, Izagirre, Latour, Barguil, Caruso) vertrekken.
18 juli 2018 10:47
Sebas en hoe dan wel? Zowel Landa, Valverde als Quintana denken nog dat zij dé echte kopman zijn. Geen van de drie gaat zich opofferen voor de anderen vandaag.
18 juli 2018 10:48
Thomas gaat dit geen 3 weken volhouden, zeker omdat hij in de Dauphiné al tegen zijn piek aan leek te liggen. Nu nog hopen dat Froome na de Giro er ook een keer flink door zakt.
18 juli 2018 10:48
Dumoulin en Kruissie zijn nog in de running voor een mooie top5 klassering. Sky slaat de wedstrijd dood, maar als er aangevallen wordt blijven er minder dan 10 renners over.
18 juli 2018 10:48
Sky verpest het wielrennen, ik verwacht geen aanvallen. Ze gaan minstens nog 5 jaar de Tour domineren.
18 juli 2018 10:49
Ik hoop ook op een vroeg stuntje van movistar, zodat de skytrein nog maar 1-2 wagonnetjes overhoudt. Tegelijkertijd zal dat wel killing zijn voor Dumoulin en Mollema, die dan waarschijnlijk helemaal geen knechten meer overhouden.
18 juli 2018 10:55
@ah-ja Quintana is de eerste van de 3 die MOET. Aangezien hij het meest achter staat van de movistar mannen. Ik verwacht pas op de Roserie een echte aanval van de klassementsmannen en de rest van de bergen tempo wordt gereden door Sky.
18 juli 2018 10:58
Hoe dan ook gaat er een keer aangevallen worden natuurlijk. Voor Froome is dit, buiten Thomas om, ook niet wenselijk met Dumoulin en Roglic zo kort op hem. Dus gaat Movistar niet dan gaat Froome zelf nog wel een keer
18 juli 2018 11:00
@Dikkechaap

Voordeel: Skytrein zal dan zonder Moscon, Kwiatkowski, Rowe en Castroviejo zijn. Dan moet de rest al vrij vlot op kop.
18 juli 2018 11:03
Toen Martin gisteren aanviel waren er nog 3 Sky renners en 3 Movistar renners over. Als de slechtste van Movistar beter is dan die van Sky kan er zo een situatie ontstaan van 3 Movistar vs 2 Sky's. Maar dan moet Movistar wel willen/durven/kunnen.
18 juli 2018 11:05
@DrJ
Ja precies, dat zou een mooi scenario zijn. Maar het blijft wel zo dat als Mollema of Dumoulin dan pech krijgt, ze waarschijnlijk geen knechten meer hebben. Ik verwacht Gesink en/of Tolhoek er wel redelijk lang bij.
18 juli 2018 11:07
Als de combi Movistar en LottoNL nou eens Sky gaat bestoken met aanvallen, dan valt de train geheid uit elkaar!
18 juli 2018 11:09
@ONCE

Movistar zal ook moeten, zelfde argument geldt voor Landa en Quintana namelijk. Quintana moet tijd terugpakken en Landa moet een buffer opbouwen tussen hemzelf, Dumoulin en Roglic. Hoe dan ook, Movistar kan niet wachten tot de laatste berg. Ze moeten op de verrassing spelen.
18 juli 2018 11:11
Het is ook niet zo dat Froome superblij is met Dumoulin en Roglic binnen 20 seconden. Hij zal toch op één van de drie aankomsten bergop zelf tijd willen pakken. Vandaag is de laatste berg daar niet echt geschikt voor, op Alpe d'Huez heeft hij niet heel vaak goed gepresteerd, dus dan blijft alleen die rit van 65km over met de zwaarste klim van deze Tour op het eind.
18 juli 2018 11:12
@ ah-ja

Ik snap je punt, maar ik bedoel meer .. ALS er aanvallen komen. De rest van de teams zijn te dun bezet in het gebergte om de SKY trein kapot te rijden. Je kunt wel stellen dat ze zich niet voor elkaar gaan opofferen, maar als ze niets doen gaan ze alle drie niets krijgen tegen dit SKY.

Landa en/of Quintana met twee of drie stevige uitvallen in combinatie met twee of drie van de andere klassementsrenners; dat gaat wel problemen opleveren voor de SKY's.
18 juli 2018 11:12
Kroesche, combines bestaan niet. Eerder het omgekeerde. Is Sky in de verdrukking gaat er wel een of ander team of kopman op kop rijden voor zijn eventuele 5 de plek
18 juli 2018 11:22
Sebas. Amador & Soler al meesturen in de vlucht. Op 3km van de top van de Bisanne valt een kopman van movistar aan (ik geloof dat Sky snel gedecimeerd kan geraken op deze manier). In de afdaling wacht Amador. Aan de voet van de Pré is het nog 60k. Halfweg is Amador op en heeft Soler gewacht. Die trekt tot de top. De Roselend & de Rosiere neemt hij zelf voor zijn rekening. De perfecte coup!
18 juli 2018 11:22
Als als als...... Als concurrent van Froome zou ik aan Skujins vragen of ik zijn witte fiets eens mocht lenen. Niet die rode waarmee hij zich gisteren naar boven probeerde te hijsen!
18 juli 2018 11:24
Zoals SKY rijdt, gecontroleerd op wattage net onder omslagpunt, dan weet je dat je de aanvallen beperkt houdt. Degene die demarreert pakt even wat voorsprong maar moet daarna bijkomen van demarrage, daardoor lagere hartslag en vermogen en dan rijdt SKY met hun continu wattage het gat weer dicht. Het is dodelijk saai maar zo effectief. De enige kans voor de overige klassementsrenners is hopen op een slechte dag bij Froome zodat ze hem in de laatste kilometers bij finish bergop eraf kunnen rijden. Dumoulin heeft dan nog het voordeel dat als hij bij Froome kan blijven aanhaken dat hij misschien tijd wint in de tijdrit.
18 juli 2018 11:28
In tegenstelling tot "clown" Rob Harmeling" :"Thomas gaat nooit, nooit, nooit de TdF winnen en Tom wint hem op 1 been", zie ik Thomas al een van de grote favorieten.
SKY heeft twee ijzers in het vuur, berg je maar.
18 juli 2018 11:29
@ nickdt

Ja, het scenario dat movistar moet leek me wel duidelijk. Daarom zeg ik ook als movistar niks doet moet froome zelf met oog op roglic en dumoulin
Wie gooit er bij movistar de knuppel in het hoenderhok? Landa en Quintana willen zich niet voor elkaar opofferen. Degene die vroeg gaat loopt kans z'n eigen glazen in te gooien. Maar ook om uiteindelijk te winnen
No nuts no glory, tijd voor Nairo om z'n ballen te showen
18 juli 2018 11:30
Juiiihuiiist @ ah-ja! Prima coup en zou smullen zijn. Ik zie alleen Movistar dat doen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.