Fuglsang neemt sportieve revanche in Oostenrijk
woensdag 4 juli 2012 om 15:37

Fuglsang neemt sportieve revanche in Oostenrijk

foto: Sirotti

Jakob Fuglsang heeft zijn niet-selectie voor de Ronde van Frankrijk goed verteerd. De Deen nam vandaag sportieve revanche door op indrukwekkende wijze de vierde rit van de Ronde van Oostenrijk op zijn naam te schrijven. Hij trok op meer dan 100 kilometer van de streep in het offensief en zong het uit tot op de streep. Hij is ook de nieuwe leider.

Al op de eerste klim van dag, meteen na de start, pleegde Fuglsangs ploeg RadioShack-Nissan een putch door leider Danilo Di Luca te isoleren. Toen alles weer dreigde samen te komen in het zicht van de klim naar Hochtor (buiten categorie) ging Fuglsang er op ruim 100 kilometer van het eind zelf van door, in het gezelschap van Leopold König (NetApp).

De twee vluchters sloegen de handen stevig in elkaar en bouwden hun voorgift op de eerste achtervolgende groep, waar Di Luca aan banden werd gelegd door de RadioShack-troepen en elk initiatief in de kiem werd gesmoord, gestaag uit. Fuglsang reed al snel virtueel in het geel, maar nam daar geen genoegen mee: hij reed König uit het wiel en soleerde naar de dagzege én de leiderstrui.

Ronde van Oostenrijk 2012 (2.HC)
Uitslag etappe 4:Lienz – St. Johann/Alpendorf (141,3 km)

1. Jakob Fuglsang (Denemarken/RadioShack-Nissan)
2. Leopold Konig (Tsjechië/Team NetApp)
3. Robert Vrecer (Slovenië/Team Vorarlberg)
4. Petr Ignatenko (Rusland/Katusha Team)
5. Marcel Wyss (Zwitserland/Team NetApp)
6. Danilo Di Luca (Italië/Acqua & Sapone)
7. Steve Morabito (Zwitserland/BMC Racing Team)

Algemeen klassement na rit 4
1. Jakob Fuglsang (Denemarken/RadioShack-Nissan)

(later meer)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.