Gavere mikt, op voorstel van Thomas De Gendt, op BK tijdrijden 2022

Door , dinsdag 8 oktober 2019 om 12:49
Gavere mikt, op voorstel van Thomas De Gendt, op BK tijdrijden 2022

©Cor Vos

Tijdens een huldiging van Thomas De Gendt in zijn woonplaats Semmerzake, deelgemeente van Gavere, maakte de plaatselijke schepen van sport bekend dat de gemeente Gavere zijn officiële kandidatuur voor de organisatie van het BK tijdrijden voor 2022 heeft ingediend. “Het is Thomas zelf die een poos geleden de bal aan het rollen dacht.”

“2022 is de dichtste datum die nog vrij is”, vertelde schepen van sport Dirk Martens. Gavere heeft een wielertraditie. Er zijn niet alleen Thomas De Gendt en Floris De Tier als huidige profrenners, maar in een ver verleden woonde ook El Toro Tuur Decabooter in Gavere. En er is het plaatselijke Isorex Cycling Team.

De veldritfans kennen Gavere dan weer van de jaarlijkse Superprestigemanche in het militaire domein. De Gendt bracht naar verluidt zelf de bal aan het rollen. “Waarom niet het BK tijdrijden naar hier halen?”, vroeg de tweevoudige Tourritwinnaar eind vorig jaar aan de schepen van sport. De Gendt, zelf ook een specialist tegen de klok, heeft naar verluidt zelfs al een parcours in gedachten.

Volgens plaatselijke media rekent de Belgische Wielerbond op zo’n 25.000 euro voor het binnenhalen van dat BK. Wanneer de beslissing valt, is nog niet geweten. Wel dat Gavere een aantal tegenkandidaten zou hebben. Maar wie weet, met De Gendt als ambassadeur heeft de Scheldegemeente misschien een streepje voor.

Reeds vastgelegde BK’s TT:
2020: Koksijde
2021: Izegem – Ingelmunster
2022: nog vrij
2023: Herzele – Zottegem – Sint-Lievens-Houtem

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair