Geblesseerde Frederik Willems beëindigt carrière na dit seizoen
dinsdag 12 augustus 2014 om 15:07

Geblesseerde Frederik Willems beëindigt carrière na dit seizoen

foto: Sirotti

Morgen zal hij onder het mes gaan voor een operatie aan het sleutelbeen, maar na zijn revalidatie zullen we Frederik Willems nog maar kort terugzien op de fiets. De bijna 35-Belg heeft namelijk besloten een punt achter zijn carrière te zetten aan het einde van dit seizoen.

“De beslissing is een tijdje geleden genomen om na een mooie carrière dit hoofdstuk te kunnen afsluiten. Er zijn een aantal mogelijkheden binnen de wielerwereld, maar prioritair is het herstel van de kwetsuren om nadien te beslissen hoe de verdere toekomst er zal uitzien’, meldt de Lotto Belisol-coureur.

Het Nieuwsblad meldt dat er op 18 oktober zal er een afscheidswedstrijd plaatsvinden in Sint-Laureins, waar Willems al zijn supporters wil bedanken voor de jarenlange steun. Met een verwachte revalidatieperiode van twee maanden moet dat mogelijk zijn. Daarna hoopt hij de resterende wedstrijden van het seizoen alsnog te kunnen afwerken.

Anderhalve week geleden kwam Willems ten val tijdens een trainingsrit, al kon hij zich niet meer herinneren onder welke omstandigheden dat gebeurd was. Daarbij liep hij verschillende blessures op.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.