‘Huwelijk tussen Pauwels Sauzen-Vastgoedservice en Marlux-Bingoal’

woensdag 8 mei 2019 om 08:31
‘Huwelijk tussen Pauwels Sauzen-Vastgoedservice en Marlux-Bingoal’

Michael Vanthourenhout - foto: Cor Vos

Een heuse verschuiving in veldritland. Marlux-Bingoal en Pauwels Sauzen-Vastgoedservice zouden samensmelten tot één ploeg: Pauwels Sauzen-Bingoal. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De equipe van Jurgen Mettepenningen zou Marlux verliezen als eerste naamsponsor, en ook Vastgoedservice heeft besloten de cross te verlaten. De fusieploeg zal onder leiding komen te staan van Mettepenningen. De huidige contracten wil de nieuwbakken formatie respecteren. Dit betekent dat Laurens Sweeck, Diether Sweeck, Jens Adams, Daan Soete en Yannick Peeters zullen overkomen naar de ploeg waarvoor Eli Iserbyt en de broers Michael en Dieter Vanthourenhout rijden.

Wat er met de dames gaat gebeuren is onduidelijk volgens de Belgische krant. Loes Sels, Maud Kaptheijns, Jolien Verschueren en Jinse Peeters. Bij Marlux-Bingoal lagen Denise Betsema en Laura Verdonschot vast, al is Betsema op non-actief gesteld na haar positieve dopingtest. Over het lot van de diverse jeugdploegen heerst eveneens onduidelijkheid.

De renners van het team, Pauwels Sauzen-Bingoal geheten, zouden binnenkort al in een nieuwe outfit te bewonderen zijn. Op 15 mei staat de ploeg namelijk ingeschreven voor Puivelde Koerse.

Dit artikel delen:

2 Reacties

billi 8 mei 2019 om 08:43

oei, zonde ……

jammer dat er een grote ploeg minder gaat zijn

billi 8 mei 2019 om 08:44

Ook jammer voor toekomstige talenten die hun kans op een ploeg zien verminderen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.