Geëmotioneerde Evenepoel: “Deze overwinning is voor Bjorg”

donderdag 8 augustus 2019 om 16:42
Geëmotioneerde Evenepoel: “Deze overwinning is voor Bjorg”

foto: Cor Vos

Remco Evenepoel blijft de wielerwereld maar verbazen. Vorige week was hij nog de beste in de Clásica San Sebastián, vandaag won hij met overmacht het Europees kampioenschap tijdrijden. “Deze overwinning is voor Bjorg en zijn ploeggenoten”, zo vertelde een bijzonder geëmotioneerde Evenepoel na afloop.

Evenepoel werd vooraf al beschouwd als een van de topfavorieten, maar het verschil met de rest bleek aanzienlijk. Zo moest Kasper Asgreen als runner-up liefst negentien seconden toegeven, terwijl Edoardo Affini (brons) 21 tellen verloor aan de finish in Alkmaar. “Dit is ongelofelijk”, zo stamelde Evenepoel in het flashinterview.

“Vorige week won ik Sán Sebastián en nu dit. Ik kan het niet geloven”, aldus de jonge Belg, die zijn overwinning opdraagt aan zijn overleden landgenoot Bjorg Lambrecht. “Ik heb gezegd dat ik de sterrentrui wilde pakken voor de grootste ster. Deze zege is voor Bjorg en zijn ploeggenoten”, aldus Evenepoel.

De renner van Deceuninck-Quick-Step droeg zijn zege ook op aan Stef Loos, die in maart overleed na een aanrijding tijdens de koers van Dottenijs. Evenepoel gaat binnenkort weer op hoogtestage naar Livigno. “Ik weet verder niet wat de toekomst zal brengen. Ik ga nu eerst hier van genieten.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.