Geen Giro d’Italia voor verrassende ritwinnaar Pöstlberger
foto: LaPresse - D'Alberto / Ferrari
woensdag 25 april 2018 om 19:56

Geen Giro d’Italia voor verrassende ritwinnaar Pöstlberger

Lukas Pöstlberger zal in de komende Giro d’Italia zijn verrassende ritzege van vorig jaar geen vervolg kunnen geven. De 26-jarige Oostenrijker van BORA-hansgrohe laat op social media weten dat hij volgende week vrijdag niet aan de start staat van de Italiaanse rittenkoers. Hij stond nochtans op de voorlopige startlijst.

“Mijn vorm is niet waar die zou moeten zijn vlak voor een grote ronde, na de gezondheidsproblemen van de afgelopen weken”, meldt Pöstlberger. “Mentaal en fysiek waren deze weken een echte achtbaan voor mij. Het is een echte ontgoocheling dat ik niet aan het verstrek kan staan van deze prachtige koers – ik was er zo graag bij geweest. Ik ga weer helemaal opnieuw beginnen, om de PöstiPower later dit seizoen terug te vinden.”

De Oostenrijker was vorig jaar de eerste rozetruidrager van de Giro d’Italia. Hij verraste in Olbia het peloton met een late uitval in de slotkilometer.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
25 april 2018 20:07
Heb hem dit jaar ook wel gemist in de voorjaarklassiekers
25 april 2018 20:44
Soms is de scheiding tussen wat in Wielerflits kort hoort en wat niet me volstrekt onduidelijk.
Maar jammer voor Lukas.
25 april 2018 22:38
Haha de PostiPower. Heerlijk. Zou zich op de ardennen richten maar had blijkbaar niet de vorm. Weet iemand de redenen? Hopelijk knokt hij zich weer terug. De PostiPower kan een mooie schakel in de Sagan sprint voorbereiding zijn.
25 april 2018 22:58
PöstiPower

Goede bijnaam

'Pösti Fantösti' ook leuk
26 april 2018 11:55
Postipower, geweldig!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.