Geen operatie voor Gaviria, Europese kijkcijfers WK Innsbruck, Van Goethem
foto: ASO (archief)
donderdag 11 oktober 2018 om 15:55

Geen operatie voor Gaviria, Europese kijkcijfers WK Innsbruck, Van Goethem

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Fernando Gaviria en de kijkcijfers van het WK wielrennen.

Geen operatie voor Fernando Gaviria

Fernando Gaviria hoeft niet onder het mes om zijn gebroken sleutelbeen te herstellen. Dat heeft onderzoek in België uitgewezen, meldt Quick-Step Floors. De Colombiaan brak in de finale van de openingsetappe van de Ronde van Turkije zijn sleutelbeen en kon daardoor na die eerste rit, die hij nog wel uitreed, al zijn koffers pakken. Het seizoen van Gaviria zit erop. Om de breuk te laten herstellen zal hij wel drie weken niet mogen fietsen.


WK wielrennen wereldwijd goed bekeken

De UCI en Europese uitzendunie EBU hebben de kijkcijfers van het WK in Innsbruck gepresenteerd. In Europa zijn tijdens het WK bijna 50 miljoen kijkuren gemeten op publieke zenders. In Frankrijk, Italië, Nederland, België en Oostenrijk stemden de meeste mensen af op de mondiale strijd om de medailles. Op de slotdag van het kampioenschap werden de meeste kijkuren geregistreerd: 21,5 miljoen uur. Zo had het WK op de Belgische tv op dat moment een aandeel van meer dan 60 procent. De vrouwenrace was ook goed bekeken, vooral in Nederland, Groot-Brittannië en Frankrijk. Op piekmomenten keken in die landen een half tot één miljoen mensen naar de gouden race van Anna van der Breggen.

In totaal is het WK wielrennen in bijna honderd landen op de beeldbuis verschenen. Volgens de UCI is het daarmee ‘een van de meest bekeken wielerevenementen van het jaar’. “Deze cijfers tonen de populariteit van onze kampioenschappen aan bij fans over de hele wereld”, zegt UCI-voorzitter David Lappartient in een reactie.


Zieke Brian van Goethem moet thuiskoers laten schieten

Brian van Goethem zal zaterdag niet van start gaan in de Tacx Pro Classic. De 27-jarige renner van Roompot-Nederlandse Loterij – die als Zeeuw uitkeek naar zijn thuiskoers – is ziek. Van Goethem – die kampt met maag- en darmproblemen – hoopt dit jaar nog een koers te kunnen rijden.

“Het is te hopen dat ik de Sluitingsprijs Putte-Kapellen nog kan rijden. Maar dat ik nu ziek ben, is wel erg balen”, zo laat hij weten aan Omroep Zeeland. “Het is pas de eerste keer dit jaar dat ik ziek ben”, aldus Van Goethem, die volgend jaar koerst voor Lotto Soudal.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
11 oktober 2018 13:19
Een half miljoen kijkers is in de UK en Frankrijk niet echt veel. Beetje context mag wel bij dit juichende persbericht van de UCI.
    11 oktober 2018 14:17
    Naar de gouden race van de vrouwen! Dat is volgens mij juist wel best veel.
11 oktober 2018 15:16
"De Colombiaan brak in de finale van de openingsetappe van de Ronde van Turkije zijn sleutelbeen en kon daardoor na die eerste rit, die hij nog wel uitreed, al zijn koffers pakken. "

Je koffers pakken gaat een beetje lastig met een gebroken sleutelbeen... Ik denk dat dat heel veel extra pijn opleverd. ;)
11 oktober 2018 17:48
@redactie in het artikel wordt gesproken over 60% in alleen Vlaanderen (en 20%+ in wallonië). Desalniettemin mooie cijfers
11 oktober 2018 17:49
@Gabriel 'oplevert' bedoel je? :-p
11 oktober 2018 18:59
Veel kijkers ja maar het merendeel is 40+
12 oktober 2018 11:57
Voor een baanwielrenner valt Gaviria echt wel veel van zijn fiets...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.