Geen Tour of Beijing meer in 2015
dinsdag 23 september 2014 om 15:44

Geen Tour of Beijing meer in 2015

foto: Sirotti

De UCI zal de Ronde van Peking vanaf komend jaar niet meer op de wielerkalender opnemen. Dat beaamt UCI-voorzitter Brian Cookson in gesprek met L’Équipe. “Het is geen grote ramp dat de koers verdwijnt.”

“Zij hebben andere doelstellingen en wij willen ook weer andere dingen doen”, geeft Cookson aan. Een maand geleden gingen al geruchten dat de licentie van de ronde niet verlengd zou worden door de UCI. “We hebben wel enkele gesprekken gehad, maar we gaan nu op zoek naar andere partners om andere evenementen mee te organiseren.”

“Het evenement heeft zijn successen gehad, maar het is geen grote ramp dat het verdwijnt”, aldus Cookson, die aangeeft een nieuwe koers als afsluiting van het WorldTour-seizoen te willen organiseren. De Tour of Beijing wordt dit jaar voor de vierde keer verreden, van 10 tot 14 oktober. Eventueel kunnen Alberto Contador en Alejandro Valverde daar nog uitvechten wie van hen er met de WorldTour-zege vandoor gaat. De laatste winnaar was Valverde’s ploegmaat Beñat Intxausti (foto).

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.