Geen zorgen bij Froome: “Vorm is zoals die momenteel moet zijn”
foto: Cor Vos
donderdag 25 april 2019 om 09:58

Geen zorgen bij Froome: “Vorm is zoals die momenteel moet zijn”

Bij Team Sky zijn de rollen deze week omgedraaid. In de Tour of the Alps is Chris Froome niet de kopman, maar een eenvoudige knecht. Maar dit betekent niet dat dit ook tijdens de aankomende Tour de France het geval zal zijn. In gesprek met Cyclingnews laat de Brit weten dat hij op schema ligt voor La Grande Boucle. “Ik ben blij met hoe ik me nu voel.”

Dinsdag verloor de viervoudig Tourwinnaar tijd in de afdaling van de Monte Giovo, waarna de knop omging bij Froome. Waar hij de Alpenronde begon als kopman draait hij nu zijn edele delen eraf in dienst van Pavel Sivakov, die in het klassement een voorsprong van acht seconden verdedigt ten opzichte van Astana-renner Jan Hirt. Gisteren maakte Froome op weg naar Baselga di Piné het tempo voor het Russische rondetalent.

“Pavel en Tao (Geoghegan Hart, red.) doen het geweldig deze week. Ze wonnen ieder een etappe en Pavel staat er erg goed voor in het klassement”, zegt Froome. “Ik probeer ze zo goed mogelijk te helpen om ervoor te zorgen dat we deze race kunnen winnen. Het zou heel speciaal zijn als we onze laatste wedstrijd als Team Sky kunnen winnen.” Vanaf 1 mei neemt chemiebedrijf Ineos het stokje van Sky over.

Het belangrijkste doel van Froome wacht echter in juli. Dan gaat de Britse Keniaan namelijk op jacht naar zijn vijfde Tourzege. Ondanks dat zijn uitslagen dit jaar nog niet echt om over naar huis te schrijven zijn maakt hij zich geen zorgen met het oog op La Grande Boucle. “Ik voel me niet slecht”, zegt hij. “Tijdens de tweede etappe maakte ik een fout in de afdaling, maar dat betekent niet dat ik slechte benen heb. Ik ben blij met hoe ik me nu voel. In opbouw naar de Tour de France is de vorm momenteel hoe ze moet zijn.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.