Geert Wellens zet samenwerking met Xalt Cycling Team stop

dinsdag 10 maart 2020 om 10:53
Geert Wellens zet samenwerking met Xalt Cycling Team stop

Geert Wellens en Jurgen Landrie in betere tijden- foto: Xalt/Vondelmolen (archief)

Het huwelijk tussen Geert Wellens en het Xalt Cycling Team is alweer voorbij. In een persbericht laat Wellens weten dat hij zelf besloten heeft om de samenwerking stop te zetten vanwege ‘slechte communicatie en onzekerheid in het team’.

November jongstleden werd de samenwerking tussen de twee partijen aangekondigd. “Met deze samenwerking willen we samen met de groei van de vrouwencross op een vernieuwende manier meegroeien en op korte termijn een plekje afdwingen tussen de wereldtoppers”, klonk het enthousiast.

Maar hier is bij Wellens intussen weinig meer van over. “Door de slechte communicatie en de onzekerheid in het team heb ik besloten om zelf deze samenwerking stop te zetten”, opent Wellens. “Zelf had ik vorig jaar in augustus besloten om te stoppen met mijn eigen team en elders mijn ambitie als ploegleider voort te zetten en zo proberen mijn steentje bij te dragen aan het Belgische damesveldrijden.”

“Zelf weet ik niet hoe het nu verder moet, maar ik zal mijn uiterste best doen om de passie voor deze sport niet zomaar weg te steken”, vervolgt Wellens. “Ik zal sowieso proberen mee het damesveldrijden in België te blijven ondersteunen waar nodig is. Dat zal de toekomst wel uitwijzen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.