Geniez na nieuwe ritzege in de Vuelta: “Hier mag ik mijn kans gaan”
foto: Sirotti
donderdag 6 september 2018 om 17:57

Geniez na nieuwe ritzege in de Vuelta: “Hier mag ik mijn kans gaan”

Alexandre Geniez heeft iets met de Vuelta a España. De 30-jarige Fransman won in 2013 én 2016 al een etappe in de Spaanse ronde, en vandaag was het weer raak onderweg naar Faro de Estaca de Bares. Hij wist na een spannende finale Dylan van Baarle te vloeren in de sprint. “Het was echt knokken tot de streep”, zo laat hij weten in het flashinterview.

Waar Geniez alweer zijn derde ritzege boekte in de Vuelta, heeft hij in de Giro d’Italia en de Tour de France nog nooit weten te winnen. Hoe verklaart hij dit verschil in succes? “In de Giro ga ik meestal voor een klassement. Hier mag ik echter op jacht gaan naar dagwinst. Ik hou ervan om in de aanval te gaan in dit soort zware etappes.”

De Fransman geeft toe dat het onderweg flink afzien was. “Ik was voor meerdere renners bang. We begonnen met achttien koplopers, maar het ging er beter uitzien toen het groepje werd gehalveerd. Het was echt een zware dag”, aldus Geniez.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
6 september 2018 19:25
Rare uitspraak. In de Giro is hij meermaals als kopman gestart. In 2016 en 2017 helaas wel uitgevallen in rit 4 beide keren, dan heb je ook weinig kans om wat te winnen.
    6 september 2018 20:38
    Artikel niet gelezen? Er staat dat ie in de Giro voor het klassement gaat ipv etappes.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.