Geraint Thomas derde in Giro op 38e: “Best oud voor een wielrenner”
foto: Cor Vos
zaterdag 25 mei 2024 om 17:45

Geraint Thomas derde in Giro op 38e: “Best oud voor een wielrenner”

Geraint Thomas van INEOS Grenadiers verzekerde zich in de twintigste etappe van de Giro d’Italia van de derde plaats in het eindklassement, en dat op zijn 38e. De Welshman eindigde vandaag als zevende in dezelfde tijd als zijn concurrenten voor het podium, maar op straatlengte van Pogacar. “Hij is de beste waarmee ik gekoerst heb”, zei hij bij Eurosport.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Thomas bleek niet in staat om Daniel Felipe Martínez nog van de tweede plek te stoten. “We hebben ons best gedaan en goed gereden. Er is niets meer dat we hadden kunnen doen. Martínez heeft knap gereden. Ik ben nu vooral heel moe”, aldus de oud-Tourwinnaar.

Met zijn 38 jaar is Thomas veruit de oudste renner op het podium en in de top-10. Zelf ziet hij echter niet in waarom sommigen dat zo bijzonder vinden. “Iedereen heeft het altijd over mijn leeftijd. Ik snap het gedoe niet zo eerlijk gezegd, maar 38 is inderdaad best oud voor een wielrenner”, stelde hij vast.

Vol lof over Pogacar
Het is ook de tweede keer dat Thomas op het podium van een grote ronde staat met Pogacar. “Hij is de beste waarmee ik ooit gereden heb”, zei hij vol lof over de Sloveen. “Ik heb met veel goede renners gekoerst, maar hij is zo veelzijdig en aggressief. En dat het hele seizoen. Het is niet normaal hoe goed hij is”, aldus de nummer twee van de Giro van vorig jaar.

Over de kansen van Pogacar in de komende Tour de France is Thomas duidelijk. “Jonas Vingegaard is de enige die op zijn niveau zit, maar het is afwachten hoe goed hij is. Natuurlijk heeft de rest ook altijd een kans, maar Pogacar heeft zoveel fysiek talent dat het bijna onmogelijk is”, besloot hij.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.